Temperature iznad 30, ali s pljuskovima

Za produženi vikend, tijekom kojeg su mnogi gradsku vrevu zamijenili mirnijim okruženjem, treba računati na nestabilno vrijeme.

8.6.2012.
13:26
VOYO logo

Veći dio subote na kontinentu će biti uglavnom suh i sunčan. No, prema večeri očekuju se pljuskovi i grmljavina, pa će temperatura pasti za nekoliko stupnjeva. Dnevna temperatura kretat će se od 28 do 31 °C koliko se očekuje na krajnjem istoku zemlje.

Na Jadranu će u subotu prevladavati sunčano, i to osobito u Dalmaciji, dok će na njegovom sjevernom dijelu također biti nešto nestabilnije s rijetkom kišom i pljuskovima, i to također uglavnom potkraj subote. Temperatura zraka kretat će se između 25 i 29°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvježenje koje donosi kraj subote početak je nestabilnog i manje toplog razdoblja koje će potrajati gotovo cijeli idući tjedan.

Sunca će najviše biti u Slavoniji

U nedjelju će oblaka i pljuskova biti gotovo posvuda u kontinentalnom dijelu zemlje, a više sunčanih razdoblja očekuje se u drugoj polovici dana. U odnosu na subotu temperature će biti u prosjeku niže za dva-tri stupnja, ali u Slavoniji će ostati gotovo nepromijenjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na kopno, više sunca u nedjelju će biti na Jadranu, no treba računati na promjenjivu naoblaku te na pljuskove koje bi ponegdje mogli donijeti osvježenje.

U ponedjeljak će pljuskova i kiše biti ponajviše u središnjim i gorskim krajevima te u dalmatinskom zaleđu. Slično vrijeme se očekuje i u utorak, srijedu i četvrtak. Od ova tri dana, sunca će najviše biti u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada pokazuju meteorološke karte, smirivanje vremena nije na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo