IZA VRATA: / Milošević iznio detalje sa sastanka Mosta i Domoljubne koalicije

Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

Na današnjim pregovorima Mosta i Domoljubne koalicije na stolu je bilo 18 ministarstava.

4.1.2016.
21:05
PIXSELL, Petar Glebov
VOYO logo

Nakon što su lideri dvije političke opcije iznijeli što su dogovorili vezano uz sastavljanje Vlade, HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević gostujući na Novoj TV iznio je još nekoliko dodatnih detalja koji nisu spominjani. Govoreći o smanjenju broja ministarstava kojih je HDZ dosad spominjao 17, dok je Most bio na poziciji da ostanu svih 20, Milošević je rekao da ih je na stolu danas bilo 18. Pritom je istaknuo da će se "vidjeti idućih dana kako će se odvijati pregovori s Mostom". Na pitanje jesu li Mostu spremni prepustiti gospodarstvo i poljoprivredu, Milošević je kazao da stvari treba prepustiti pregovorima te da će u njih biti uključen i mandatar Tihomir Orešković koji će izabrati one stručne.

Image
PETROV I KARAMARKO: /

Složni oko smanjenja broja ministarstava, Most i dalje želi MUP

Image
PETROV I KARAMARKO: /

Složni oko smanjenja broja ministarstava, Most i dalje želi MUP

"Danas smo otvorili temu upravljanja državnom imovinom posebno u poduzećima i tu također naglašavamo depolitizaciju, profesionalizaciju upravljanja u funkciji gospodarskog rasta", dodao je. No, na pitanje zašto svi želite MUP, Milošević je odgovorio: "Iskreno, ne znam. Mislim da je, s obzirom što sam rekao, primarni cilj gospodarstvo, možemo nagađati, ali mislim da ono što građani očekuju od buduće vlade, osim reformi, su i posljedice onog što želimo da donesu te reforme. Svi pričamo o tim reformama, ali ono što građani očekuju a to je da se stvari napokon u 2016. pokrenu naprijed. Da počnemo sustizati ostale članice EU."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put na stolu i detalji holdinga

Milošević je iznio i detalje vezane uz spominjani holding koji bi objedinio sve javne tvrtke. Kazao je kako naziv holding ima negativne konotacije te da nemaju još točno ime kojim bi nazvali tu poslovnu grupu.

"Jedan od modela upravljanja državnom imovinom je da se odvoji upravljanje nekretninama. Smatramo da je to drugačije od upravljanja javnim poduzećima. A što se tiče upravljanja javnim poduzećima, da - po uzoru na austrijski model", kazao je Milošević za Novu TV dodajući kako bi u holdingu sjedili stručnjaci koji bi bili zaduženi da se profesionaliziraju uprave u javnim poduzećima bez obzira iz kojeg sektora dolazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su se danas na sastanku složili i oko depolitizacije upravljanja, profesionalizacije, upravljanja strategijom s razine resornih ministarstava, ali nikako ne ispod razine nadzornih odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo