TEDESCHI OTKRIO KOJI GA DIJELOVI AGROKORA ZANIMAJU I ŠTO MISLI O TODORIĆEVOM PONAŠANJU: / 'Nepristojan je'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Kriza u Agrokoru je najveća je društvena kriza od rata 1991.

5.10.2017.
8:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

'Mislim da se u krizi Agrokora sublimira sav problem hrvatskoga društva i regionalnih društava u cjelini', rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi.

Image
REVIZIJA KLJUČNIH KOMPANIJA U AGROKORU JE ZAVRŠENA: /

Rezultate češljanja poslovanja znat ćemo sutra

Image
REVIZIJA KLJUČNIH KOMPANIJA U AGROKORU JE ZAVRŠENA: /

Rezultate češljanja poslovanja znat ćemo sutra

Komentirajući izvješće revizorske kuće o konsolidiranim financijskim izvješćima Agrokora kazao je kako ne misli da će ono biti presudno već da će njime biti postavljeni temelji za kvalitetne razgovore kojima će se smanjiti špekulacije o tome što je sve dovelo do krize u koncernu. Taj će dokument, smatra Tedeschi, poslužiti poslovnoj zajednici da vidi gdje je stvarno Agrokor danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želim vjerovati da je Agrokor prešao onu točku krize kada je bio pred slomom i da će ova vlada i ovaj zakon (o izvanrednoj upravi) koji je usvojio Hrvatski sabor omogućiti da se ta kriza amortizira, da zaposleni u velikoj većini zadrže svoja radna mjesta, da dobavljači roba i usluga naplate, oni mali, sve, a oni veći veliku većinu svojih starih potraživanja, a da financijske institucije uspiju zaštititi barem jedan dio svoje izloženosti prema Agrokoru', izjavio je Tedeschi za Poslovni tjednik.

Glavni krivac je Todorić

Kao krivca za krizu u Agrokoru prije svega vidi Upravu koncerna na čelu s Ivicom Todorićem čije je obraćanje putem bloga nazvao nepristojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prebacivanje loptice na bilo koga drugoga, na financijsku zajednicu, na dobavljače, ovu ili onu vladu smatram neprimjerenim', istaknuo je Tedeschi, te dodao kako smatra da po Ustavu svatko ima pravo tražiti zaštitu svojih prava.

Komentirajući medijske napise prema kojima je Atlantic grupa zainteresirana za preuzimanje nekih dijelova Agrokora, Tedeschi je kazao kako se tu mora riješiti pitanje 'što, pod kojim uvjetima i po kojoj cijeni'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao odgovoran menadžment sustava koji ima gotovo 6000 zaposlenika i koji ostvaruje 5,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, gledamo potencijalne prilike u segmentu hrane i pića i distribucije. A sve drugo bilo bi neozbiljno, jer trenutačno nema nikakvog procesa na koji bih se mogao referirati. Kada do procesa dođe, ako će Atlantic imati interesa, onda će biti jasan', izjavio je Tedeschi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo