'Iz luke su nas s jedrilicom otjerali u nevrijeme'

Talijanski par s troje djece, koji su jedrili po liburnijskim otocima, požalili su se na tretman koji su doživjeli u luci Fažana.

3.9.2012.
10:05
VOYO logo

Naime, nakon povratka sa sedmodnevnog krstarenja po liburnijskim otocima, talijanski državljani Luca Ambrosi i Alessandra Marcheselli požalili su se novinarima Glasa Istre na tretman koji su doživjeli u luci Fažana. Kako su ispričali, plovili su u unajmljenoj 12-metarskoj jedrilici s troje djece, Alessandrinim bratom i skiperom, kad ih je u petak presreo neverin u fažanskom kanalu, zbog čega su morali pristati u luku Fažana. No, lučki djelatnik ih je potjerao s veza, iako je iz pravca Rovinj nadolazilo nevrijeme.

Skiper Leo Pavela je objasnio što se dogodilo. "Pred fažanskim kanalom nas je dočekao pljusak i jaki vjetar u pramac, pa smo morali skinuti jedra i pokrenuti unutrašnji motor. Kako motor ima samo 24 konja brzo se u srazu s valovima zagrijao, pa sam, da bih ga rasteretio, nastojao pokrenuti i dodatni vanbrodski motor. Na nesreću nije htio upaliti, pa sam znajući da ne smijem u zaklon uz Veliki Brijun, okrenuo prema luci Fažana. Tamošnji djelatnik nam je dozvolio da se vežemo na vanjski dio mola, gdje ne pristaju brodovi za Brijune. Malo kasnije, kada smo se s djecom predahnuli u kafiću uz mol, došao je do nas i zatražio da odmah isplovimo. Iako je iz pravca Rovinja nadolazilo nevrijeme, nije ni htio čuti za razloge zbog kojih smo morali pristati, pa smo se morali odvezati", kazao je skiper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas su potražili u zavjetrini Velikog Brijuna te se usidrili sto metara od obale. Do njih su ubrzo gliserom doplovili nadzornici, ali kada su im objasnili što se dogodilo, dozvolili su im da ostanu na vezu dok ne prođe nevrijeme.

U pulskoj Lučkoj upravi su upoznati s incidentom. "Zbog kojekakvih havarija u sezoni nam se u Fažani javlja puno nautičara, ali ih mi ne možemo sve primiti, pa ih upućujemo u Pulu koja ima veliku luku. Pavela je međutim htio ostati u fažanskoj luci, a potom je napravio incident vezavši se uz Veliki Brijun", kazao je Zoran Rukavina iz pulske Lučke uprave, kojeg je skiper nazvao i požalio se na ponašanje djelatnika u Fažani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo