RASISTIČKI SKANDAL / Talijani optužuju: Hrvati bananom gađali Balotellija?

Image
Foto: Ilustracija

Talijanska izvještajna novinska agencija objavila je sliku banane bačene na teren tijekom utakmice između Italije i Hrvatske, optuživši hrvatske navijače da su rasistički vrijeđali Balotellija. Ako se to dokaže, UEFA će biti nemilosrdna!

15.6.2012.
14:36
Ilustracija
VOYO logo

Pored objavljene slike banane, koju je s travnjaka uklonio redar, Talijanska izvještajna novinska agencija (ANSA) je otvoreno optužila hrvatske navijače za rasizam, a svoju priču temelji na događajima s kraja prvoga poluvremena.

Tada je sudac Howard Webb svirao prekršaj nad Balotellijem, a dio hrvatskih navijača je navodno počeo s majmunskim 'hukanjem' koje smo znali čuti i na hrvatskim travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, ANSA tvrdi da je u drugom poluvremenu, kada je Balotellija zamijenio Di Natale, u smjeru tamnoputog talijanskog napadača bačena već spomenuta banana (inkriminirajuću sliku možete vidjeti OVDJE), i to s tribine na kojoj su bili hrvatski navijači.

Image
Foto: AP

Ukoliko se ove ozbiljne optužbe pokažu točnima, HNS će sigurno biti rigorozno kažnjen od strane UEFA-e koja ima nulti prag tolerancije prema rasizmu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije sve. Već je od ranije poznato da će Talijanski nogometni savez uputiti prosvjedno pismo UEFA-i jer su hrvatski navijači zviždali njihovoj himni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo