TAJKUN U FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: / PSS Bogoljuba Karića duguje 725.198 dinara!

Pokret snaga Srbije, čiji je lider odbegli biznismen, nalazi se u finansijskoj blokadi od novembra prošle godine

21.8.2013.
14:23
VOYO logo

Pokret snaga Srbije, čiji je lider odbegli biznismen Bogoljub Karić, nalazi se u višemesečnoj finansijskoj blokadi zbog dugova, ekskluzivno saznaje Trojka.rs!

Karićeva stranka, prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije, duguje tačno 725.198 dinara i zbog toga je već 280 dana (oko devet meseci) u neprestanoj blokadi. Novčani problemi ove parlamentararne stranke, prema dokumentaciji NBS u koju smo imali uvid, traju od 30. novembra 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prijavio milione

Dokumentacija pokazuje i da je Karićeva partija prošle godine u još dva navrata bila u novčanoj agoniji. Prva finansijska blokada trajala je dva dana – od 2. do 4. oktobra 2012. godine, dok je druga trajala od 19. do 29. novembra 2012. godine. Samo dan nakon izmirenja obaveza, 30. novembra 2012. godine, PSS je ponovo blokirana i takvo stanje traje do danas. Zanimljivo da je ova stranka u godišnjem finansijskom izveštaju, koji je predala Agenciji za borbu protiv korupcije 12. aprila 2013. godine, prijavila čak 15.482.800 dinara prihoda samo od priloga pojedinaca i još 490.000 dinara od firme "Art divizion".

Još zanimljivija je tvrdnja samog Bogoljuba Karića, koji je nedavno dao intervju za "Nedeljnik", u kojem je izmeđuostalog tvrdio da mu posao u inostranstvu ide od ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terete ga za krađu od 50 miliona evra

Podsetimo, Bogoljub Karić pobegao je iz zemlje 2006. godine. Tužilaštvo je, po policijskoj krivičnoj prijavi, naredilo istragu protiv lidera PSS zbog sumnje da je mahinacijama u „Mobtelu“ državu oštetio za najmanje 50 miliona evra. Karić se, od bekstva iz države, nalazi u Moskvi, a od skoro se u medijima spekuliše o njegovom mogućem povratku u Srbiju.

I Čeda bio u blokadi!

Interesantno da je, kako otkriva Trojka.rs, u finansijskoj blokadi blokadi bila i Liberalno-demokratska stranka Čedomira Jovanovića, koji je u javnosti poznat po vrlo ekstravagantnom stilu života. Prema podacima NBS, naime, LDP je tokom 2012. i 2013. godine bio u finansijskim problemima ukupno 81 dan, odnosno malo manje od tri meseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo