SPORT NAKON POLITIKE / Taekwando majstor Tepeš: 'Imam crni pojas, pišem doktorsku disertaciju i posvetio sam se obitelji'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ivan Tepeš je nakon povlačenja iz politike pisao doktorsku disertaciju i napokon uhvatio vremena za treniranje taekwandoa kojim održava formu

6.11.2017.
17:40
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Političar Ivan Tepeš posvetio se doktorskoj disertaciji i obitelji nakon što je odstupio s mjesta predsjednika HSP-AS i odbio otići u Europski parlament gdje je trebao zamijeniti Davora Ivu Stiera. Bivši saborski zastupnik u intervjuu za 24sata rekao je kako je posljednjih godinu dana pisao doktorsku disertaciju na temu “Političko djelovanje HSS-a u iseljeništvu 1945. - 1990.”

"Čeka me još obrana tako da sam vrijeme osim s obitelji provodio u Državnom arhivu i Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici", rekao je Tepeš koji je trenutačno zaposlen kao zamjenik ravnatelja Matice iseljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga se proziva da je na novu dužnost imenovan bez natječaja, Tepeš poručuje kako nije uhljeb niti da je napravio nešto protuzakonito. Tvrdi kako mu rad u politici ne nedostaje i da je sada vrijeme da se nakon 18 godina koliko je radio kao političar posveti obitelji, a to je bio i jedan od razloga njegovog neodlaska u Europski parlament. 

"Nisam želio biti daleko od svoje obitelji, u to vrijeme najmlađi sin Rafael imao je samo šest mjeseci, a i trebao sam završiti doktorsku disertaciju, koja je zbog mog ulaska u visoku politiku u tom razdoblju bila na čekanju. Politički korektno je bilo da zastupnike iz HDZ-a zamijene njihovi stranački kolege. Na toj listi bio sam kao zamjena za Ružu Tomašić", rekao je Tepeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov trenutni cilj je da odradi mandat u Matici iseljenika i završi priču oko doktorske disertacije, a tvrdi kako će razmisliti hoće li nastaviti političko djelovanje. Kaže kako trenutno svakodnevno zbog obiteljskog života obavlja dio kućanskih poslova te da napokon ima vremena za treninge taekwandoa. 

"Kosim travu, pred zimu me čeka cijepanje drva, vozim djecu na sportove i ostale aktivnosti, a najmlađeg sina kod bake, jer još ne ide u vrtić. Puno mi je mirniji život nego kad sam bio u 'žiži' političkih zbivanja. S obzirom na to da imam crni pojas u taekwondou, sada imam vremena za treninge kojima održavam formu, jer se sportom više ne bavim profesionalno. Pelene mijenjam dosta često. Odrađujem poslove od usisavanja do pranja suđa. Supruga i ja se nadopunjujemo i nema klasične podjele na muško ženske poslove", rekao je Tepeš za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo