Tadić: Srce Srbije nije Kosovo (VIDEO)

Tadić veruje da će sa Srbima sa severa Kosova biti postignut dogovor

12.5.2013.
18:49
VOYO logo

Počasni predsednik DS i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić veruje da će sa Srbima sa severa Kosova i Metohije biti postignut dogovor i da će briselski sporazum biti implementiran.

Međutim, Tadić je poručio da je neizvesno da li će EU i zemlje koje u njoj presudno odlučuju to prepoznati kao dovoljan razlog za dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Verujem da će na kraju biti postignut nekakav sporazum, možda će neki politički i poslovni ljudi na severu imati asimetričnu poziciju, ali verujem da će stvar leći, jer većina građana Srbije želi da se ta agonija reši. Građani Srbije ne žele više da Kosovo bude kamen o njihovom vratu, već da se to pitanje reši kako god. Ova vlast je to dobro razumela i vrlo dobro instrumentalizuje to uverenje naroda - rekao je Tadić u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi smo imali jedan teatar koji je trebao da obrazloži ljudima da je to teško, ali da ćemo da prihvatimo. Mislim da je dobro da političari u Srbiji kažu iza čega stoje, pa makar to ne odgovaralo većini građana. Mislim da se i ovi pregovori sa Srbima na severu Kosova ne dešavaju tako sto Vučić odlazi tamo i pregovara u potpunoj neizvesnosti - rekao je Tadić.

Nekadašnji predsednik Srbije je kazao i da "srce Srbije nije Kosovo", već da je to da li će naša ekonomija biti u stanju da kreira novu vrednost, da to prodamo na svetskim tržištima i da konačno živimo bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Srce Srbije nije Kosovo, bez obzira što je to formulacija koja se ponavljala u gebelsovskom smislu sto puta. Srce Srbije je da li će naša ekonomija biti u stanju da kreira novu vrednost, da to prodamo na svetskim tržištima i da živimo bolje, pa na kraju da imamo i ekonomski potencijal da branimo naše interese na Kosovu. To je srce svih naših problema - rekao je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo