Tadić promukao i s grloboljom svima nudio čaj

1.4.2011.
14:27
VOYO logo

Na sastanku će biti riječi o gospodarskoj i drugoj suradnji triju zemalja, ali i pitanjima granice i optužnica za ratne zločine.

Poslije kratkih pozdrava, zagrljaja i poljubaca, svi troje su se uputili u vilu gdje je i održan sastanak. Vrijeme do dolaska hrvatske premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora u vilu Zlatni breg predsjednik Srbije Boris Tadić iskoristio je i za neformalno druženje s brojnim novinarima. Tadić je u jednom trenutku, na iznenađenje svih, opušteno ušetao u šator s novinarima, sjeo i popio čaj. Promuklim glasom, jer ga, kako je sam rekao, boli grlo, pričao je o svemu osim o poslu. U jednom trenutku je rekao i da je dolaskom na predsjedničko mjesto Srbije znao što ga čeka i da ga stoga ništa više ne iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada prestanem obavljati ovaj posao, više nikada neću odjenuti odijelo i kravatu", rekao je Tadić inzistirajući da ne priča o poslu i državničkim problemima te nudeći okupljene novinare pecivom koje je dobio uz čaj.

Razgovarat će o suradnji triju zemalja

Poslije prošlogodišnjeg sastanka u Ptuju danas će se u vili Zlatni breg kod Smedereva održati još jedan sastanak na kojem će premijerka Jadranka Kosor razgovarati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Slovenije Borutom Pahorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku će biti riječi o gospodarskoj i drugoj suradnji triju zemalja, ali i pitanjima granice, optužnica za ratne zločine, pitanja nestalih, sukcesije i sličnih tema koje opterećuju tri zemlje. Prema planiranom programu premijerka će se poslije sastanka u vili Zlatni breg sastati i s premijerom Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem. Također je najavljen i sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u Srbiji te s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Beogradski mediji najavljuju i da će posjet hrvatske premijerke predstavnici stotinjak izbjegličkih udruga i zavičajnih klubova Srba iz Hrvatske iskoristiti da veleposlaniku Hrvatske Željku Kuprešaku uruče peticiju u kojoj traže stanarska, imovinska i druga stečena prava. Peticija će biti uručena zajedno s pismima za predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića i premijerku Jadranku Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trilateralni sastanak u Smederevu izazvao je ogroman interes medija koji su od ranog jutra počeli dolaziti u vilu Zlatni Breg. Cijelom trasom autoceste od hrvatske granice do vile primjetne su iznimno snažne mjere osiguranja. Policajci i djelatnici službi sigurnosti mogu se vidjeti na svakom koraku.

Vezani članci:

arti-201003050231006 arti-201005310623006 arti-201004110259006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo