Tadić Josipoviću poručio da će doći u Vukovar

18.7.2010.
15:15
VOYO logo

Imali smo oscilacija u odnosima, nekada su oni bili i teški i problematični, ali to je iza nas i našli smo put za suradnju i dobrosusjedske odnose, kazali su nakon susreta u velebnoj, ali nagriženoj zubom vremena zgradi SIV-a ( Savezno izvršno Vijeće) Ivo Josipović i Boris Tadić.

Kako bi to potvrdilo na djelu uzlaznu liniju odnosa predsjednici su najavili da bi građani obiju zemalja međusobnu granicu uskoro mogli prelaziti samo s osobnim iskaznicama, da je učinjen značajan pomak u traženju i identifikaciji nestalih osoba iz rata te da se polako vraća i opljačkano kulturno blago, pa je istaknuto kako će za ovog posjeta Hrvatskoj biti vraćena ikona iz Dalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je također odgovarajući na pitanje o ''nedavnim traumatičnim odnosima dviju zemalja'' kazao kako će sigurno doći u Vukovar, gdje ga se ne treba posebno pozivati ''ali dopustite da Ivo i ja odredimo najbolji trenutak''. Tadić je pohvalio Josipovićevu nedavnu 'mirovnu turneju' i posjete mjestima stradanja svih strana u ratu, kazavši da će i on to učiniti, piše Jutarnji list.

Prethodni članak:

arti-201007180025006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo