T-COM UKINUO NAJJEFTINIJI PREPAID BON: Korisnici razočarani jer misle da ih tjeraju na pretplatu. Evo kako to T-com objašnjava

Image

'Kad mi je djelatnica u trgovini rekla da više nema T-Comova prepaid bona jeftinijeg od 40 kuna, mislila sam da je pogriješila'

27.6.2019.
11:52
VOYO logo

Korisnici koji koriste prepaid bonove u T-comu do sada su mogli kupovati Simpa bonove u iznosu od 27,50 kuna. No, ta mogućnost više ne postoji što je brojne korisnike razljutilo i razočaralo, piše Slobodna Dalmacija. Na kioscima i u trgovinama se sada mogu kupiti bonovi T-Coma od 40 kuna. Čitateljica Slobodne Dalmacije opisala je svoju frustraciju i zašto su joj ovi najjeftiniji bonovi bili dobra opcija.

"Prije neki dan sam išla kćeri, uoči školskog izleta, 'napuniti' bon s 27,50 kuna kako bi mi se mogla javiti s puta. Budući da danas, praktički, na svakom koraku može doći do besplatnog interneta, ovaj iznos joj je trebao biti dostatan. Kad mi je djelatnica u trgovini rekla da više nema T-Comova prepaid bona jeftinijeg od 40 kuna, mislila sam da je pogriješila... Otišla sam u obližnju trafiku gdje su mi, međutim, rekli istu stvar. Stvarno sam bila ogorčena - ovo rade vjerojatno da natjeraju korisnike da uzmu pretplatu jer je nekakav najniži mjesečni iznos 60 kuna. Nema, međutim, apsolutno nikakve šanse da potpisujem dvogodišnju ugovornu obavezu za desetogodišnje dijete", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema više naknade za pristup mreži, a sada korisnici ni u tome ne mogu uživati

Oni koji se koriste prepaid bonovima znaju koliku frustraciju je nekada izazivala naknada za pristup mreži. Tada su korisnici bon od 25 kuna plaćali 27,50 jer je naknada iznosila 10 posto njihove vrijednosti. Taj namet je ukinut 1. travnja 2019., teleoperateri su, baš kao i T-com, poručili korisnicima da cijene neće vraćati na staro, ali da će kupnjom bona u određenom iznosu potrošač dobiti sve ono što je i platio. To znači da će korisnik koji je kupio bon od 27,50 imati toliko kuna i raspoloživih na iznosu. Nakon dva mjeseca, T-com izbacuje najjeftiniji bon iz ponude. T-Com nije konkretno odgovorio novinarima Slobodne Dalmacije u vezi ove teme, nego su rekli da korisnici mogu kupiti bon u iznosu od 30 kuna.

Image

10.06.2014., Sibenik - Teleoperateri su poslali SMS poruke korisnicima usluga o povecanju cijena zbog povecanja drzavnih nameta telekom sektoru i to u visini od 10 posto. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Simpa korisnici od 1. lipnja mogu kupiti Simpa bon s najmanjim iznosom od 30 kuna preko svih prodajnih kanala Hrvatskog Telekoma (preko aplikacije Moj Telekom, u T-Centrima, preko weba, te uz usluge Halo bon za korisnike fiksne linije HT-a, odnosno SMS bon za HT pretplatnike mobilnih usluga). Prilikom kupnje bona preko ovih kanala korisnici dobivaju dodatne tri kune (10 posto cijene bona) na bonus računu, dok Magenta1 korisnici ostvaruju 20 posto cijene bona. Simpa bonovi u vrijednosti od 40, 60, 100 ili 200 kuna se, osim na prodajnim mjestima HT-a, mogu kupiti i preko drugih prodajnih kanala", navode iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi operateri nisu ništa mijenjali

Drugi teleoperateri s kojima se čula Slobodna Dalmacija nisu mijenjali cijene bonova nakon što je ukinuta naknada za pristup mreži. Iz Tele2 poručuju da ništa nisu mijenjali i da su prvi u Hrvatskoj ukinuli spomenutu pretplatu. Kažu da se tom prilikom nije mijenjala cijena bona već iznos koji korisnik dobije nadoplatom na račun u korist korisnika. Preciznije rečeno, ukidanje naknade za korisnike bonova značilo je da na svoj Tele2 račun dobivaju točno onaj iznos koji su platili za odabrani i kupljeni bon.

Image

29.04.2014., Zagreb - Zgrada Sky Office u kojoj je smjesten T-com. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

"Svi korisnici bonova za kupljeni bon od, primjerice, 55 kuna na račun dobivaju upravo 55 kuna. Isto vrijedi i za sve ostale iznose bonova. Inače, u prodaji su dostupni Tele2 bonovi od 16,50 kuna (moguće ga je kupiti preko portala Moj Tele2, webshopa, bankomata i internetskog bankarstva), potom od 27,50, 55, 110, 220 i Tele2 bon od 440 kuna, a moguće ih je kupiti preko svih prodajnih kanala", odgovorili su iz Tele2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz A1 stiže sličan odgovor - ništa nisu mijenjali.

"Korisnici A1 od 29. ožujka prilikom kupnje bona više ne plaćaju naknadu za korištenje mreže, što znači da cijeli plaćeni iznos mogu i potrošiti. S istim datumom korisnicima su dostupni novi iznosi bonova, za A1 prepaid korisnike: 30, 60, 90, 120 i 240 kuna, dok je bon od 15 kuna dostupan preko Moj A1 aplikacije i A1 webshopa. Tomato korisnici na bonovima mogu ih kupiti po cijeni od 25, 60, 120 i 240 kuna. I dalje vrijede pogodnosti za kupnju bonova na A1 i Tomato digitalnim kanalima. Za svaku nadoplatu korisnici dobivaju dodatne megabajte za podatkovni promet (do 2400 MB) – na primjer, za bon od 60 kuna 600 megabajta, a za bon od 120 kuna 1200 MB", odgovorili su iz A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo