SVJETSKI MEDIJI O NAŠOJ ZEMLJI: / Evo zašto se stranci uporno vraćaju u Hrvatsku

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavic

Svake godine Hrvatska postaje sve zanimljivija svjetska turistička destinacija. I ove godine možemo očekivati rekordnu posjećenost.

19.1.2016.
13:04
PIXSELL, Grgo Jelavic
VOYO logo

Tako je New York Times svrstao našu Korčulu u popis 52 mjesta koje treba posjetiti ove godine. Huffington Post proglasio je dalmatinske otoke jednom od 30 stvari koje treba vidjeti prije smrti. Luksuzni i lifestyle magazin CN Traveler uvrstio je Dubrovnik među najljepše gradove svijeta.

Zagreb je najbolja božićna destinacija

Zagreb je pak proglašen za najboljom božićnom destinacijom u Europi od European Best Destinationsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagreb

Turizam u Hrvatskoj je 2015. godine procvjetao. Zračne luke u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu bilježe najbolje dane. Sudeći prema najavama i pokazateljima, ljeto koje nam dolazi trebalo bi biti još bolje, piše PSH.hr.

Zadar i njegov prepoznatljiv zalazak sunca

Hit destinacije trebale bi biti Rovinj, Pula, Dubrovnik i Split a u stopu ih prati lijepi Zadar i Šibenik. Mlade će zasigurno privući Ultra Europe u Splitu ali i drugi koji će se dogoditi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zadar

Lonely Planet, najveći turistički vodič na svijetu, lani je proglasio rijeku Cetinu u Dalmaciji jednom od svojih najboljih 40 europskih iskustava jer pruža avanturu poput ziplining, kajakinga, raftinga, jedrenja, planinarenja, biciklizam i penjanja po stijenama.

Naša prepozatljiva obala jedna je od onih koja je nedavno istaknuta na britanskoj televiziji u popularnoj emisiji Eternal Glory, piše PSH.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo nacionalnu već regionalnu kuhinju

Jedan od ponosa domaćih je i raznolika gurmanska scena. Hrvatska nema nacionalnu kuhinju u tradicionalnom smislu već ima nešto bolje, bogatu tzv. regionalnu kuhinju, čiji je fokus svježina proizvoda. Bogati smo sezonskom ponudom voća i povrća i morskom ponudom iz Jadrana.

Image

Pršut, sir, sinjska alka

Postoji li država koja ima 130 autohtonih sorti grožđa, uključujući i onu kao dokaz da je izvorni Zinfandel? Da, dobro ste čuli, Zinfandel dolazi iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posvuda su podsjetnici na burnu povijest

Osim što je jedinstvena po krajoliku i ponudi, Hrvatska je zemlja drevne civilizacije i kulture. Dom smo sedam UNESCO-vih svjetskih baština. Jedan od njih je i polje Starog Grada na Hvaru, koje slavi 2400 godina postojanja u 2016. godini, još jedan pokazatelj dubine hrvatske zanimljive povijesti.

Image

Pogled na more sa Starog grada, Hvar

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo