Ah, to pamćenje... / Svjedok na suđenju Mamiću promijenio iskaz, ali nije tražio promjenu starog: 'Možda sam tada krivo rekao'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Svjedočio je i bivši Dinamov golman Tomislav Butina, čiji se potpis također nalazi na jednoj od potvrda o isplati novca iz Dinama

3.10.2023.
17:15
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Nastavak suđenja Zdravku Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku, i ostalima koji su optuženi za izvlačenje još 160 milijuna kuna iz Dinama, i u utorak je protekao burno.

Na samom početku suđenja u sudnici je izbio pravi šou. Odvjetnici Marija Mamića tražili su izuzeće članova sudskog vijeća, kao i predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vrbana. Izrazili su sumnju da namjerno nisu poslali Visokom kaznenom sudu spis kako bi se moglo odlučiti o žalbi što ju je Marijo Mamić podnio na odluku o blokadi imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci su, pak, mijenjali iskaze.

POGLEDAJTE VIDEO: Nitko od svjedoka nije se pojavio na suđenju Mamićima: Na sudu poručili da do Kranjčara nisu mogli doći, nama uspjelo za pola sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja N1, sportski djelatnik Stanislav Tulić - koji je tijekom ranijih istraga izjavio da je 18 tisuća eura za dovođenje Šaška Handeva u Dinamo još 2005. primio od Mamića - u utorak je izjavio da mu je novac zapravo predao Zvjezdan Cvetković, a poslao mu ga je poznati akter makedonskog nogometa Vančko Takovski.

“Možda sam tada krivo rekao”, kazao je Tulić. Potvrdio je da je pročitao zapisnik o ispitivanju tijekom istrage te da nije imao zamjerke na ono što je napisano. USKOK je zbog toga uložio prigovor na Tulićevo svjedočenje, ali on je ostao ustrajan u tvrdnji da je upravo ono što je sada izjavio istina. Nije objasnio zbog čega se onda nije žalio na netočnosti u zapisniku tijekom istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio je i bivši Dinamov golman Tomislav Butina, čiji se potpis također nalazi na jednoj od potvrda o isplati novca iz Dinama.

Image
Angažirao se i gradonačelnik /

Bjegunac Mamić u Čapljini gradi novi biznis: Kupio zemljište za mizernu cijenu, evo čime se sada bavi

Image
Angažirao se i gradonačelnik /

Bjegunac Mamić u Čapljini gradi novi biznis: Kupio zemljište za mizernu cijenu, evo čime se sada bavi

“Uglavnom mi je plaća isplaćivana na račun. Sjećam se da sam samo jednom dobio gotovinu. Pravila oko isplate neto i bruto iznosa su se mijenjala, ali ono što je bilo zapisano u mom ugovoru o profesionalnom igranju je uglavnom ispoštivano”, kazao je Butina. Dodao je kako je isplatu u gotovini, za koju je dobio potvrdu, dogovorio je s Mamićem kao što je u potvrdi i navedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Čirjak, nogometaš kojem je Zdravko Mamić bio menadžer, izjavio je da je jednom primio oko 6.000 eura u gotovini, za što je potpisao i potvrdu.

“Preciznije, ja sam imao ugovor s Mamić sport agencijom koju su tada vodili Nikky Vuksan i Damir Jozić. Zdravka Mamića rijetko sam viđao i ne znam kakva je bila njegova uloga u Dinamu”, zaključio je Čirjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pune tri godine, ukinuta je mjera obveznog javljanja policiji za Sandra Stipančića, jednog od Mamićevih suoptuženika.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo