višemilijunske malverzacije / Švicarci završili istragu Marija Mamića: 'Imamo posla s gospodarskim kriminalom grublje vrste'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U središtu istrage bila je tvrtka Rasport Management AG iz Alpnacha preko koje se navodno odvijao dio transakcija vezanih uz GNK Dinamo

14.10.2016.
12:21
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Državno odvjetništvo u švicarskom kantonu Obwaldenu u dovršilo je istragu ilegalne novčane transakcije u okviru tvrtke u Švicarskoj koja pripada Mariju Mamiću, sinu Zdravka Mamića. 

“Još uvijek traju rokovi za podnošenje žalbe no glavni dio posla je završen. Ono s čim mi imamo ovdje posla se može nazvati gospodarskim kriminalom grublje vrste”, izjavila je viša državna odvjetnica Esther Omlin za dnevnik Luzerner Zeitung. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istrazi su zajednički djelovale službe državnog odvjetništva zadužene za gospodarska pitanja kantona Obwalden, Niwalden i Uri, a istraživalo se ukupno sedam osoba. 

U središtu istrage bila je tvrtka Rasport Management AG iz Alpnacha preko koje se navodno odvijao dio transakcija vezanih uz GNK Dinamo. Tvrtka je inače u vlasništvu Marija Mamića, sina Zdravka Mamića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Konkretno se radi o neutemeljenim posredničkim uslugama kao i o nepostojećem transferima igrača”, kaže Omlin, dodajući kako se novac iz tvrtke transferirao na lokacije širom svijeta, od Londona, preko Hong konga do Dubaija i Paname. 

“Ukupno se radi o dvoznamenkastom milijunskom iznosu”, rekla je Omlin koja je dodala kako se radi o “kompliciranoj i zamršenoj” financijskoj mreži. Protiv švicarskog povjerenika preko kojeg je otvorena tvrtka u Švicarskoj se ne vodi istraga jer ne postoje indicije da je on imao saznanja u ilegalne poslove. Državno odvjetništvo je istragu u Švicarskoj vršilo na temelju upita za pravnu pomoć koji je došao iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo