POKAZAO DA IMA MUDA / Svi su mu se smijali, a sada mu se dive!

Image
Foto: Sceenshot

U polufinalu Lige prvaka protiv Bayerna branič Reala Sergio Ramos bio je autor velikog promašaja u ruletu jedanaesteraca, postavši predmet sprdnje na internetu. Dva mjeseca i dva dana kasnije ti isti ljudi koji su ga ismijavali, morali su mu zapljeskati.

28.6.2012.
13:55
Sceenshot
VOYO logo

Bio je to trenutak koji mu je mogao obilježiti sezonu. U polufinalu Lige prvaka rulet jedanaesteraca odlučivao je o tome tko će u finale - Real ili Bayern. Među najgorim izvođačima bio je Sergio Ramos koji je napucao loptu visoko preko grede postavši predmet sprdnje na internetu.

Nizale su se razne fotomontaže na njegov račun, svi su mu se smijali i pitali se 'gdje je završila njegova lopta'. Realovom braniču sigurno nije bilo lako, no ništa ga nije spriječilo da dva mjeseca i dva dana kasnije opet pristupi izvođenju jedanaesteraca u polufinalu Eura protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Vicentea del Bosquea, odluka o tome tko će od Španjolaca pucati penale donesena je tek nakon što su igrači sami pristupili izborniku i rekli da su spremni. Među njima je bio i Ramos, pa mu trebati priznati da 'ima velika muda'.

"Drago mi je da sam oduševio na način koji će svi pamtiti. Cijeli sam tjedan razmišljao o tome da jedanaesterac pucam baš na ovaj način, ali nisam mogao to testirati na treningu jer su svuda oko kamere. To je bilo zadnje što je vratar očekivao", objasnio je Ramos zašto se odlučio baš za 'Panenku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

"Trebaš imati puno samopouzdanja da bi jedanaesterac izveo na ovakav način, ali kad sam se zaletio, već sam sigurno znao da će vratar otići u jednu od strana. Mojoj sreći nije bilo kraja. Kada se možeš oporaviti od silnih  kritika i ismijavanja, onda to znači da si jak. Izbornik je vjerovao u mene i znao sam da mogu zabiti. Del Bosque je već jako dugo trener i zna da sam ja pomalo lud", rekao je Ramos za španjolski list AS.

"Čini se da su vrlo popularni u posljednje vrijeme", kratko je prokomentirao Del Bosque 'poplavu Panenki'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo