STVARI SE MIJENJAJU / Svi se nadaju novom pozivu? Grbina lani svi odbijali, danas bi s njim u koaliciju

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

SDP u novoj konstelaciji snaga, prema istraživanjima ubire najviše benefita pa ne čudi što sada sve stranke od centra na lijevo, izuzev Možemo, žele da ih Grbin nazove i pozove ih u predizbornu koaliciju

27.2.2024.
9:44
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednika SDP-a Peđu Grbina lani su svi odbijali, a sada se nadaju pozivu u savez, piše u utorak Večernji list, navodeći da rejting SDP-a raste četvrti mjesec za redom.

Grbin je prije nešto manje od godinu dana djelovao je kao “politički mrtvac”, navodi dnevnik. Nudio je Možemo, tada prvi put predizbornu koaliciju, zvao u savez i šefa Centra Ivicu Puljka koji je uživao u to vrijeme najveću slavu nakon druge pobjede na izborima u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su ga odbili, drugi slali javno poruke kako sada nije vrijeme za takve dogovore, kako je prerano, uvjereni da će sami moći dobiti više. Zbog slabosti SDP-a, koje su svi izbjegavali, u međuvremenu su sklopljeni i neki drugi predizborni blokovi od centa na lijevo. Prvi su se udružili Socijaldemokrati, HSS, Laburisti, nešto kasnije i Fokus, IDS, PGS i Reformisti. Svi uvjereni kako je to jedini način da se spasi što se spasiti dade, zbog slabosti SDP-a.

Image
HDZ nasuprot SDP-a /

Borić za RTL otkrio kad će raspustiti Sabor, Ahmetović najavila: 'Peđa Grbin je budući premijer'

Image
HDZ nasuprot SDP-a /

Borić za RTL otkrio kad će raspustiti Sabor, Ahmetović najavila: 'Peđa Grbin je budući premijer'

Ali u politici se danas stvari mijenjaju iz dana u dan. Danas SDP-u rejting raste već četiri mjeseca za redom, rejting Možemo gotovo se pa prepolovio od odluke o samostalnom izlasku na izbore, a imenovanjem Ivana Turudića novim glavnim državnim odvjetnikom i uspješni prosvjed na Markovu trgu protiv tog kadrovskog rješenja dao je novu šansu ljevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP u novoj konstelaciji snaga, prema istraživanjima ubire najviše benefita pa ne čudi što sada sve stranke od centra na lijevo, izuzev Možemo, žele da ih Grbin nazove i pozove ih u predizbornu koaliciju.

Koliko se situacija promijenila najbolje se vidi i u spremnosti nekih, poput primjerice HSS-a, da zbog novog saveza sa SDP-om i raskinu ranije sklopljenu koaliciju sa Socijaldemokratima, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Peđa Grbin: Naša vrata su svima otvorena'. Peović: 'Treba nam ujedinjenje što veće i što šire'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo