razilaženje s čelnicima stranke / Svi ogranci u Istarskoj županiji napustili Hrvatske laburiste i osnovali Istarske laburiste

Image
Foto: iPress

Predsjednik nove stranke Mario Radešić istaknuo je kako Istarski laburisti neće izići na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici, ali će poduprijeti IDS i koaliciju IDS-PGS-Lista za Rijeku

19.10.2015.
18:20
iPress
VOYO logo

Zbog razilaženja s čelnicima stranke Hrvatskih laburista, svi ogranci u Istarskoj županiji izišli su iz te stranke i uključili se u stranku Istarskih laburista, rečeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Puli na kojoj je predsjednik te nove stranke Mario Radešić istaknuo da se radi o 170 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedan od razloga za izlazak iz Hrvatskih laburista, Mario Radešić naveo je potpuni nedostatak komunikacije čelnika stranke sa stranačkom bazom u Istri.

Istaknuo je kako nova stranka neće izići na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici, ali će poduprijeti Istarski demokratski sabor (IDS) i koaliciju IDS-PGS-Lista za Rijeku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To smo učinili upravo sada jer nismo željeli da nas se proziva i da kalkuliramo s obzirom na parlamentarne izbore na koje Hrvatski laburisti idu u koaliciji sa SDP-om", rekao je Radešić i dodao kako su tenzije s predsjedništvom stranke nastale u trenutku potpisivanja koalicije sa SDP-om bez ikakvog dogovora s istarskom podružnicom i ograncima. 

Osim toga, razilaženje sa stranačkim čelnicima počelo je u trenutku kad je najuže vodstvo počelo zastupati tezu o regionalizaciji tako da se Istra "utopi u neku neprirodnu regiju" zajedno s Rijekom, Likom i Gorskim kotarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Županijske organizacije Hrvatskih laburista Damir Ilić rekao je da su svih ovih godina bili oporba SDP-u u Saboru te da su upravo zastupnici iz redova laburista prozivali SDP kao neoliberalnu stranku koja se ne brine o radnicima, a u konačnici su zbog osobnih privilegija s tom strankom sklopili koaliciju.

"To je nepojmljivo i ne želimo biti dio takvog igrokaza. Stoga smo se odlučili za ovaj radikalan potez", poručio je Ilić, koji obnaša dužnost potpredsjednika Istarskih laburista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli u ponedjeljak je u izjavi za Hinu rekla kako je riječ o bivšim članovima Hrvatskih laburista te kako im želi puno uspjeha u budućemu političkom angažmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo