Svi bi na put u inostranstvo, ali Vučić pustio samo Krstića

Mere štednje međ' članovima vlade

9.10.2013.
11:42
VOYO logo

Aleksandar Vučić juče je mere štednje demonstrirao i na ministrima. Kako saznaje “Blic”, od 20 članova Vlade koliko ih je bilo na spisku za putovanja u inostranstvo, dozvolu je dobio samo ministar finansija Lazar Krstić. Vučić je juče na sednici poručio da osma tačka dnevnog reda koja se odnosi na planirana službena putovanja “neće proći”, piše Blic.

- Ovo vam neće proći, taman niko više ne putovao. A vi vidite kako ćete to da objasnite vašim domaćinima - rekao je Vučić. On je naveo da se stiče utisak kao da su zaposleni u MUP-u “svi u Ministarstvu spoljnih poslova”, jer stalno negde putuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ispada da svaki drugi dan neko ide u Litvaniju - istakao je on.

Na opasku premijera da ta zemlja predsedava EU, rekao je da prihvata da je pogrešio, ali i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Šalu na stranu, ovako se više ne može putovati.

Ko je bio sve na spisku za put u inostranstvo nije poznato jer raspravljanje o osmoj tački dnevnog reda nije bilo otvoreno za javnost. Ipak, kako saznajemo, na put je planiralo da ode oko 20 članova Vlade, uglavnom pomoćnika ministara i državnih sekretara i samo jedan ministar - Krstić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor “Blica” navodi da je dozvolu za odlazak dobio samo Krstić koji sa putuje na sastanak sa MMF u Ameriku.

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić kaže da nije planirao put i da na jučerašnjem spisku 99 odsto članova Vlade nije iz njegovog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zaposleni iz mog ministarstva putuju samo gde moraju. Verujem da će moje kolege sada više obraćati pažnju na to gde se putuje - navodi Mrkić za “Blic”.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo