ZAGREPČANI SU RAZOČARANI / Svetice i dalje zjape zapuštene i prazne: HNS je spiskao novac, a krivce stalno traže u drugima

Čak 7,5 milijuna eura koje je UEFA osigurala za gradnju kampa Savez je prenamijenio i potrošio, a dodatno ulaganje trebao bi sada osigurati grad Zagreb

1.5.2018.
18:20
VOYO logo

HNS šuti o dugo najavljivanom nogometnom kampu u zagrebačkim Sveticama

Prostor su uz pomoć Milana Bandića prvo pokušali oduzeti građanima, da bi radove obustavili prije nego su i počeli. Zagrepčani su ogorčeni devastiranim prostorom, a gradonačelnik Bandić nema riječi utjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto pompozno najavljivanog nogometnog kampa, Svetice su ostale derutne i zapuštene. Tek poneki rekreativac na praznik rada svjedoči sramotnom stanju nekoć popularnog sportskog objekta.

"Jezivo, jezivo. Nema zahoda, nema restorana...stvarno veliki promašaj. Za ostatak sportaša kao što su atletičari svakako bi trebalo poboljšati uvjete, postojeće staze su užasne", priča nam jedan Zagrepčanin kojeg smo sreli na tom otužnom dijelu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje tri godine, otkako je Milan Bandić, protivno volji građana, ovaj prostor na upravljanje prepustio HNS-u pod vodstvom Davora Šukera, u rekreativnu zonu Svetice nije uloženo ništa.

Ideja o 92 milijuna kuna vrijednom hramu nogometne reprezentacije odbačena je kada je prošle godine savez gradskoj skupštini poslao priopćenje u kojem radove obustavlja prije nego su i započeli. Krivce su pronašli i u gradu Zagrebu, i u Crkvi - nikad u sebi samima, a drugima su ostavili devastirani prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani su zbog toga prilično oštećeni. Mislim da se ti radovi trebaju nastaviti jer sada na mjestu najvrjednijih sportskih terena imamo ruglo", kaže za RTL Sandra Švaljek, zagrebačka gradska vijećnica.

Čak 7,5 milijuna eura koje je UEFA osigurala za gradnju kampa Savez je prenamijenio i potrošio, a dodatno ulaganje trebao bi sada osigurati grad Zagreb. Upitan o planovima za Svetice, gradonačelnik je još jednom pokazao svoju brigu za probleme koji tište građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javljaju mi sada iz Maksimira da je podijeljeno 50.000 porcija graha, imamo još 10.000 porcija. A inače, oko Svetica, naciji ćemo se obratit sa Svetica, hvala vam lijepo", odgovorio nam je očito veseli Milan Bandić.

U svakom slučaju, ako se gradonačelnik Bandić na Sveticama napokon i pojavi, vijesti će sigurno bit dobre za sve korisnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer poznato je da je sportska infrastruktura grada Zagreba u besprijekornom stanju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo