drama u kotoribi / Svećenik 'puknuo' usred mise: 'Pio je kao i mi ostali, nije to bilo pretjerano'

Zvonar crkve Ivek, kako ga od milja svi u Kotoribi zovu, tužan jer, kaže, već su trećeg svećenika otjerali i cijela Župa je razjedinjena

12.4.2019.
19:09
VOYO logo

Prava drama na mjestu na kojem je nitko nikad ne bi očekivao - usred crkve, na nedjeljnoj misi. Župnik i župljani u crkvi Sedam žalosti Blažene djevice Marije i Svetog križa u Kotoribi žestoko su se posvađali. 

Svećenik je nakon svega na desetak minuta prekinuo misu i tražio razrješenje iz službe. Mještani o cijelom događaju imaju sasvim suprotna mišljenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo vam žalosni", "Događa se velika žalost za našu župu kada mi župljani ne znamo kako cijeniti čovjeka župnika koji nas vodi, koji nas uzdiže", samo su neki od komentara.

Zvonar crkve Ivek, kako ga od milja svi u Kotoribi zovu, tužan jer, kaže, već su trećeg svećenika otjerali i cijela Župa je razjedinjena. "Ništa, to vam se dešavalo još od petka", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenika su, kaže, ljudi koji žele voditi crkvu kao da su oni župnici prvo telefonski vrijeđali, a potom je jedan od njih dan kasnije došao na župni dvor i govorio mu, kaže zvonar, riječi kakve nisu za javnost. Čak su mu, prepričava, spominjali majku. 

"Taj svećenik cijelu noć nije spavao i došao je na jutarnju misu vrlo nezadovoljan, revoltiran. Misu je prvu održao dobro, a na drugoj svetoj misi je pukao. Nije više mogao izdržati taj pritisak, te napade i to sve", ispričao je zvonar crkve Ivica Knez.

Neki drugi u mjestu kažu, dugo se župnik Marinko Prstec  tu i zadržao, trebao je ranije otići jer, navodno, konstantno pije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Župnik je pio kao i mi ostali. Ponekad si je popio, nije to bilo nešto pretjerano da bi on bio neki pijanac i nešto tako", ustvrdio je Knez.

Zabrinuti župljani stalno zovu. Nakon nedjelje u crkvi više nije bilo ni misa ni propovijedi. Ali će večeras crkva oživjeti. U planu je sveta misa, ali i ispovjedi. A stiže i novi svećenik. Godinu stariji od svojeg prethodnika, 37-godišnji Ivan Kljunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novog svećenika župljani će upoznati već sutra ujutro, na misi. Stari je, službeno, na bolovanju. Doznajemo da su jučer imali primopredaju dužnosti i da stari svećenik sad ide na bolovanje. 

"Psihički je slomljen i treba se odmoriti malo pa će poslije toga opet moći uzeti neku župu", kazao je Kljunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da će iz ove ružne situacije svi akteri izvući veliku životnu pouku. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo