SVEĆENIK IZ ČAPLJINE O TEORIJI EVOLUCIJE: /  'Izaberi jesu li tvoji geni geni kameni ili iza tebe stoje geni majmunski'

Image
Foto: Facebook

Ovaj franjevac vrlo je aktivan na Facebooku, često se putem video priloga obraća svojim prijateljima na toj društvenoj mreži, a redovito snima i objavljuje svoje propovijedi.

26.7.2018.
21:57
Facebook
VOYO logo

Fra BožeRadoš iz župe u Čapljini osebujni je svećenik koji je posljednjih godina u nekoliko navrata privukao pozornost javnosti. Ovaj franjevac vrlo je aktivan na Facebooku, često se putem video priloga obraća svojim prijateljima na toj društvenoj mreži, a redovito snima i objavljuje svoje propovijedi. Tako se prošloga petka, na blagdan Sv. Ilije, osvrnuo na teoriju evolucije i podrijetlo modernog čovjeka.

Fra Bože Radoš, naravno, ne priznaje znanstveno objašnjenje o postanku čovjeka, a smatra da u svijetu postoje dvije skupine ljudi - oni koji se ponose Bogom stvoriteljem i oni koji vjeruju u, kako je rekao, životinjska carstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odaberi iza čega ćeš stati. Jesu li tvoji geni geni kameni, iza kojih stoji Bog, ili iza tebe stoje geni majmunski", poručio je fra Bože s oltara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se, pak, osvrnuo na nagađanja kako Vatikan namjerava razriješiti kardinala JosipaBozanića, a u komentaru se žestoko obrušio na zadarskog nadbiskupa ŽelimiraPuljića.

"Zanimljivo je da je na tu glupu vijest uopće reagirao nadbiskup Puljić. Ali, ništa nije slučajno. Biskupu DraženuKutleši profesori su bili Želimir Puljić i RatkoPerić. Sve ima svoj razlog. Kad smo bivšeg nuncija upozoravali da je Puljić najveći otrov i najveća opasnost po hrvatsku Crkvu, da je poput Trojnskog konj, on se prekrstio i rekao: Ma ne mogu vjerovati, on je moj pouzdanik i najpovjerljiviji čovjek. Eto ti kad ti je najpovjerljiviji čovjek pogledaj kako ti servira vijesti i kako ruši i uništava sve što vi u Vatikanu pokušavate ispraviti. Da ste vi vjerodostojni, davno bi ga smijenili zbog pranja novca kojega je učinio u crkvi. No, izgleda da niste vjerodostojni u svom djelovanju. Laž nikog nije oslobodila pa neće ni vas", rekao je jutros fra Bože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I osebujnog svećenika je proteklih tjedana uhvatila navijačka groznica, a u nastavku pogledajte njegove komentare na nastupe Vatrenih u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Bože nerijetko i ispriča vic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo