prvi put u splitu / Svečana prisega kadeta oružanih snaga: Od 150 potencijalnih, samo ih je osam prošlo rigorozna testiranja

135 budućih časnika Hrvatske vojske zaklelo se, prvi put u Splitu, domovini na vjernost. Svatko iz svojih motiva

21.9.2018.
20:30
VOYO logo

U Splitu je održana svečana prisega kadeta oružanih snaga. Prvi put položili su je kadeti studija Vojnog pomorstva, a podršku su im dale i kolege iz BiH, Crne Gore te Kosova koji će se također školovati u Splitu. Na svečanoj ceremoniji brojni uglednici, a ministar Krstičević budućim vojnicima dao je i posebno obećanje.

135 budućih časnika Hrvatske vojske zaklelo se, prvi put u Splitu, domovini na vjernost. Svatko iz svojih motiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više članova iz moje obitelji su branitelji pa taj osjećaj ponosa, domoljublja, poštenja i časti je to što me privuklo i što me gura naprijed", kazao je kadet Matej Henčić. "Ja moram pokazat kako su žene jake", kazala nam je pak kadetkinja Dina Pejković.

Jedini koji su zbog prisege bili ponosniji od samih kadeta su članovi njihovih obitelji kojima nije bilo teško provesti više od dva sata na suncu. Od 150 potencijalnih, samo ih je osam prošlo rigorozna testiranja kojima su podvrgnuti kandidati za buduće vojne pilote. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobivaju najbolje stvari, dobivaju zrakoplove na korištenje stoga i očekujemo od njih da su najrazvijeniji", izjavio je Hrvoje Šimleša, zapovjednik Kadetske satnije.

Buduće pilote i ostale kadete pozdravili su s neba stariji kolege, a ministar im je najavio dar za diplomu. "Za pet godina kad budete završavali u pozdravu će biti hrvatski F-16!" najavio je Damir Krstičević. U međuvremenu će studirati uz veće beneficije, ali i složenije obveze od kolega na civilnim studijima, sve kako bi se osiguralo da časno predstavljaju uniformu kojoj su danas prisegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo