GRAĐANIMA ZATVORILI VRATA KAKO BI ISPUNILI PLENKOVIĆEVU ŽELJU: / 'Benefit koji imamo od održavanja intervjua nam je višestruko veći'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Umjetnički paviljon nije tražio naknadu jer se nije radilo o komercijalnom događaju.

11.5.2018.
8:31
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Umjetnički paviljon u Zagrebu bez naknade je ustupio svoj prostor AndrejuPlenkoviću i odabranim novinarskim ekipama koje su ondje snimale veliki intervju s premijerom. Intervju baš u tom prostoru bila je premijerova želja, a zbog Plenkovićevog razgovora s novinarima je velika retrospektivna izložba "Emanuel Vidović – pasatist i modernist" u srijedu djelomično bila zatvorena.

"Čast mi je i zadovoljstvo što je predsjednik Vlade RH, zbog amblematičnosti samoga Umjetničkog paviljona u Zagrebu, kao najstarije i jedne od najuglednijih galerija u jugoistočnoj Europi, kao i zbog izuzetne izložbe EmanuelaVidovića u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, odabrao baš našu galeriju za svoj intervju", izjavila je za Novi list ravnateljica Umjetničkog paviljona JasminkaPoklečkiStošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benefit nemjerljivo veći

Zbog intervjua je izložba bila zatvorena za publiku, osim unaprijed najavljenih grupa.

S obzirom da se nije radilo o komercijalnom događaju, pojašnava ravnateljica, nisu tražili od Vlade RH da plati najam prostora, kao niti da nadoknadi dnevnu dobit ostvarenu kroz prodaju ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Benefit koji je Umjetnički paviljon u Zagrebu ostvario održavanjem predmetnog intervjua u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu je višestruk i nemjerljivo veći od našeg dnevnog prometa od ulaznica", poručuje Poklečki Stošić.

Slaba gledanost

Ipak, ako je suditi po gledanosti koju je intervju ostvario, Umjetnički paviljon i nije ostvario neku korist. Kao niti premijer. Naime, kako neslužbeno doznaje Novi list, gledanost u ukupnoj populaciji na HRT-u je bila 4,4 posto, dok je na RTL-u bila 3,4 posto. Stoga se potez Nove TV, koja se zahvalila premijeru na pozivu, pokazao odličnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, njihov Dnevnik te nova epizoda domaće telenovele "Čista ljubav" ostvarili su gledanost od 11,87, odnosno, 15,77 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo