oprezno / Sve više lažnih policajaca 'Lupeži planiraju počistiti ovaj stan, dajte da vam pričuvamo novac i zlato'

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Filip Brala/PIXSELL

Neki lopovi su tako uvjerili ljude da ih puste u kuću ili stan jer se sprema krađa, pa je najbolje da svoj novac predaju na čuvanje njima

25.9.2017.
17:04
ILUSTRACIJA/Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Iz Policijske uprave zagrebačke priopćili su kako se sve veći broj kriminalaca predstavlja kao službenici banke ili djelatnici policije te dovode građane u zabludu pa imovinskim kaznenim djelima pričinjaju sve veću štetu, piše Šibenik In.

Kriminalci tako glume djelatnike banaka ili policajce te dolaze radi popisivanja serijskih brojeva novčanica, zamjene novčanica u stanovima ili kućama radi odnošenja novca u banku, odnošenja novca koji je pohranjen u bankama jer mu je istekao rok trajanja ili odnošenja novca u banku jer je ulaskom Hrvatske u Europsku uniju došlo do promjene novčanica, odnosno novčanice na sebi moraju imati oznaku EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki lopovi su tako uvjerili ljude da ih puste u kuću ili stan jer se sprema krađa, pa je najbolje da svoj novac predaju na čuvanje njima.

Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije  naglasila je da je u sprječavanju kaznenih djela jako bitno samozaštitno ponašanje građana i da oni svojim ponašanjem uvelike mogu doprinijeti sprečavanju kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da su policijski službenici dužni dolaskom na vašu adresu pokazati metalnu službenu značku i službenu iskaznicu i ne treba u stan puštati nikoga tko vas nije uvjerio da je pravi policajac.

Također, u slučaju da osoba zaprimi takav poziv od nepoznatih osoba putem telefona obvezno neka u što kraćem roku prijavi to policiji pozivom na broj 192 ili 112, piše Šibenik In.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo