SVE SU IZGUBILI U ZAGREBAČKOM POTRESU, PRESELILI, A SADA IH JE ZADESIO NOVI: / 'Opet ispočetka, ne znam, sve je preemotivno...'

Image
Foto: screenshot Facebook HRT

Obitelj je odselila u Glinu gdje su sada opet doživjeli sličnu situaciju - kuća u kojoj se nalaze oštećena je i bit će ju potrebno sanirati

28.12.2020.
11:24
screenshot Facebook HRT
VOYO logo

Tijekom potresa u ožujku obitelj Vertl iz Zagreba ostala je na neki način bez stana jer je on stradao. Obitelj je odselila u Glinu gdje su sada opet doživjeli sličnu situaciju. Kuća u kojoj se nalaze oštećena je i bit će ju potrebno sanirati.

"Prije pola 7 je počelo tresti... isto kako je bilo u Zagrebu, sve... tutnjava. Mi smo odmah nakon potresa na proljeće došli iz Zagreba. Tamo nam je sve uništeno, došli smo ovdje i sad... opet ispočetka. Tako da ne znam. Preemotivno je sve", rekla je Ljiljana Vertl, a video je na Facebooku objavila humanitarna inicijativa Ljudi za ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USRED POTRESA EMISIJA JE IŠLA UŽIVO: /

Pogledajte reakciju voditeljice; 'Profesore, samo da vas prekinem...'

Image
USRED POTRESA EMISIJA JE IŠLA UŽIVO: /

Pogledajte reakciju voditeljice; 'Profesore, samo da vas prekinem...'

Upitana kakvo je stanje u kući, odgovorila je da su pali krov i dimnjak te da se oštećenja nalaze i uz susjednu kuću. "Taj spoj je otišao", rekla je gospođa Vertl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković i Milanović na terenu

Premijer Andrej Plenković, koji je uz predsjednika države i više ministara, u ponedjeljak prijepodne posjetio Sisak izrazio je zadovoljstvo što u gradu nitko nije stradao u potresu, te najavio kako će nastale štete nastojati čim prije sanirati. "Došli smo podržati sugrađane u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Sisku, Petrinji, ostalim gradovima i općinama koje je pogodio jutrošnji potres“, rekao je premijer u Sisku te dodao: "Kakva je godina bila, tako je na neki način i završila“.

Naglasio je da će građanima biti na raspolaganju sve službe. Ovdje je i Civilna zaštita, a ukoliko u Petrinji, gdje je smještena Hrvatska vojska, zatreba pomoći civilnim službama, pomoći će da se raščiste štete koje su u Petrinji malo veće nego u Sisku“, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je zadovoljstvo što potres ipak nije ostavio veće štete, te izvijestio kako se tijekom jutra čuo s čelnicima gradova i općina koje je potres pogodio.

Razgovarao je, kaže, sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem, sisačkom gradonačelnicom i petrinjskim gradonačelnikom, načelnikom Pokupskog, ali i gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Sad već imamo dosta iskustava s potresima, nastojat ćemo popisati štete i pomoći i Sisku i Petrinji i ostalima koje je potres pogodio da se štete čim prije saniraju, rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik države Zoran Milanović dao je vrlo kratku izjavu. "Čuli ste što je premijer rekao, to je to za sada", kratko je odgovorio na upit o angažiranju vojske na otklanjanju šteta od potresa, po zagrebačkom modelu.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo