PALJENJE PRIMJERKA / Sve oštriji napadi na 'Novosti': 'Prijete nam da ćemo završiti kao Charlie Hebdo i da ćemo letjeti u zrak'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Začuđujuće je da takvo uzastopno divljanje ne izaziva reakcije, ni među vladajućima, ni u opoziciji. To pokazuje koliko je normalizirana fašizacija društva', tvrdi glavni urednik Novosti

13.9.2017.
8:08
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Prijete nam da ćemo završiti kao Charlie Hebdo", rekao jer za Novi list glavni urednik tjednika Novosti Nikola Bajto, nakon što je predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) Dražen Keleminec jučer, drugi put u deset dana, u najužem središtu Zagreba spalio primjerke Novosti. 

Keleminec je jučer ponovno prosvjedovao ispred Srpskog narodnog vijeća, izvjestivši da je A-HSP zbog poticanja na mržnju protiv Hrvata podnijela kaznenu prijavu protiv predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, predstavnika izdavača Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Začuđujuće je da takvo uzastopno divljanje ne izaziva reakcije, ni među vladajućima, ni u opoziciji. To pokazuje koliko je normalizirana fašizacija društva: na paljenje lista nacionalne manjine nitko se više ni ne osvrće", upozorava Bajto i dodaje kako su Novosti zbog prijetnji pdonijele prijavu policiji. 

"Prijetnje ćemo ubuduće redovito prijavljivati i zahtijevati da se počinitelji pronađu i kazne. Prijete nam da ćemo letjeti u zrak, da nas treba zatući", rekao je Bajto za Novi list, dodajući da novinari ne posustaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo