Sve je spremno za Josipovićev dan života

17.2.2010.
11:42
VOYO logo

arti-201002160626006Sama svečanost inauguracije počinje u četvrtak 11,55 sati, a nakon što Grički top označi podne i prestanu zvoniti zvona s crkve Sv. Marka hrvatsku himnu 'Lijepa naša' izvest će Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić' i dječji zbor 'Zvjezdice'.

Ivo Josipović i njegova supruga Tatjana prema pozornici dolaze iz smjera Ćirilometodske ulice, a posljednji na inauguraciju dolazi sadašnji predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom Milkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozornici će biti suci Ustavnoga suda na čelu s predsjednicom Jasnom Omejec i novoizabrani predsjednik Josipović sa suprugom Tatjanom. Također, na stolu koji se nalazi na pozornici novi će predsjednik potpisati svečanu prisegu, a postavljena je i govornica na kojoj se nalazi Ustav na koji Josipović priseže.

arti-201002170105006Novi predsjednik svojom čašću priseže da će dužnost predsjednika Republike obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana, da će se držati Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost države Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović prisegu završava riječima ''Tako mi Bog pomogao'', a potom slijedi inauguracijski govor novoga predsjednika.

Prethodni članak:

arti-201002160011006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike