SVE JAČI HDZ / uvjerljivo prvi, SDP osjetno pao

HDZ je mjesec završio sa 31,2 posto potpore ispitanika, a SDP je u travnju pao i trenutačno uživa potporu od 18,8 posto ispitanika.

24.4.2015.
19:43
VOYO logo

HDZ može biti zadovoljan jer je prvi, ali i jer već šesti mjesec postotak po postotak povećava prednost. SDP je u problemima - jedan mjesec gore, pa dolje, a sada su "pali". MOST se naciji tek predstavio i birači su ga već uvrstili među važne stranke, pokazuje istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar koje je od 1. do 15. travnja proveo Ipsos puls na 964 ispitanika.

HDZ mjesec završava na 31,2 posto i tako već šesti mjesec raste postotak po postotak. SDP je u travnju pao i to na 18,8 posto. Te dvije stranke već šest mjeseci imaju sličan ritam - HDZ malo po malo povećava prednost, a popularnost SDP-a ide gore-dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov bazen glasova, s obzirom na statističku pogrešku, u rasponu je od 27,8 do 34,6 posto, dok je SDP-ov od 15,9 do 21,7 posto. Živi zid je u travnju na 13,9 posto. ORaH je na 7,7 posto, i od studenog je ova stranka u padu. Udruga MOST odmah na početku uživa potporu od 4,2 posto.

HDZ-ova koalicija uvjerljivo je prva s 33,8 posto potpore, a Kukuriku koalicija ima potporu 22,3 posto birača. HDZ-ovoj koaliciji se, s obzirom na statističku pogrešku, "bazen glasova" prostire od 30,3 do 37,3 posto birača, dok je kod Kukuriku koalicije taj prostor od 19,2 posto do 25,4 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pesimizam u Hrvatskoj

Hrvatskom većinom vlada pesimizam, i zbog smjera kojim ide Hrvatska, ali i zbog Vladinih politika. Da Hrvatska ide u lošem smjeru, misli 72 posto građana. Da ide u dobrom smjeru misli pak 22 posto birača.

Vladine politike ne podupire 71 posto ispitanika, a podupire njih 22 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo