izazvali velike potrese / Sve afere požeško-slavonskih HDZ-ovaca: Eksplicitne fotografije, nasilje, vožnja u pijanom stanju...

Image
Foto: Pixsell/Požeška biskupija

HDZ Požeško-slavonske županije unatrag dvije godine pun je afera

26.3.2019.
9:20
Pixsell/Požeška biskupija
VOYO logo

Brisanje Marijane Obradović, kume ministrice Gabrijele Žalac, iz HDZ-a samo je jedna u nizu afera koje su zadesile požeško-slavonski HDZ. 

"Zbog nanošenja štete ugledu stranke, zbog vožnje u pijanom stanju i krajnje neciviliziranog postupka bježanja s mjesta nesreće koju je prouzročila i u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, zatraženo je da napusti stranku, što je ona i učinila prošli petak. Inače, Obradović nije imala nikakvu funkciju u stranci te je sada izbrisana iz članstva", rekao je prošli tjedan predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a dr. Željko Glavić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovaj slučaj nije jedini, kada govorimo o potresima koji su uzdrmali HDZ Požeško-slavonske županije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana Obradović

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, od petka više nije članica HDZ-a. 

Odluka o njenom brisanju iz HDZ-a donesena je nakon što su mediji otkrili da je Obradović 30. prosinca 2018. u pijanom stanju prouzročila prometnu nesreću u kojoj je svojim vozilom naletjela na pješakinju Nataliju Baričević koja je hodala nogostupom. Obradović je u tom trenutku imala 1,34 promila alkohola u krvi, a iako je bila pijana, vozila je dvoje malodobne djece. Nakon što je udarila Baričević, ova sada već bivša članica HDZ-a pobjegla je s mjesta nesreće iako je pješakinja bila ozlijeđena i završila je i u bolnici. Nije joj čak ni pokušala pružiti prvu pomoć, pozvati hitnu ili bilo koga drugoga.

Franjo Lucić

Još jedan HDZ-ovac, i to vrlo utjecajni, iz ove županije imao je i radio probleme. O radu i imovini Franje Lucića naveliko se pisalo. Optužilo ga se i da je htio potkupiti novinara, pa je potom dao ostavku na sve stranačke dužnosti.

U medijima su svojedobno osvanule fotografije Lucića kako se fotografirao u gaćama u nekom hotelu. Lucić se usred te afere pokušao braniti s riječima da su to fotomontaže. Lucić je sada u sjeni, slabo se bilo gdje pojavljuje, novinare izbjegava, ali još uvijek je saborski zastupnik HDZ-a.

Alojz Tomašević

Ništa manju buru u javnosti nije izazvao slučaj Alojza Tomaševića, župana Požeško-slavonske županije, kojega je supruga Mara tužila za obiteljsko nasilje. Više nije član HDZ-a, ali mu HDZ nije rušio proračun.

"Nasilja je bilo unazad tri godine, ali i ranije. Ukućani su čuli svađe, ali nisu mogli vidjeti. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom... Čak me htio pogaziti autom. Posljednji put, po povratka s puta, šamarao me pet, šest puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegov preljub. Nisam mu smjela ništa reći, sve sam ispoljila u SMS porukama. Ne morate tražiti provjeru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta. Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kći nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru. Tada sam odustala, no nakon 2. 10. 2017. mi je prekipjelo. Ozljede tada nisu bile velike, ali mi je bilo svega dosta", svjedočila je Mara Tomašević na jednom od ročišta na suđenju njenom suprugu...

Igor Krizmanić

Član Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a iz Požege te potpredsjednik Gradskog vijeća Požege Igor Krizmanić više nije član HDZ-a. Njega je kći u Facebook grupi #spasime optužila za obiteljsko nasilje.

Njezina potresna ispovijest u kojoj tvrdi da ju je otac u mladosti šamarao, udarao glavom u vrata, da ih je tukao kuhačom brzo se proširila društvenim mrežama, a iz straha za nju i njezinu djecu zvala je i policiju. 

"Priča koja se pojavila u javnosti o navodnim događajima iz moga privatnog života, nije istinita i to ću dokazati pravnim putem. Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", poručio je Igor Krizmanić.

U izjavi za RTL kazao je da više ne želi javno istupati na tu temu koja, po njemu, "poprima nevjerojatan rasplet".  "Dojma sam da će svaka moja izjava samo dodatno produbljivati potpuno neopravdanu medijsku histeriju. Na ovaj neopravdani pritisak reagirat ću pokretanjem postupka pred nadležnim sudom radi inzistiranja na ozbiljnoj odgovornosti za pronošenje ovakve neistine", rekao je za RTL Igor Krizmanić. 

Vedran Neferović

U svibnju 2017. godine mediji su 'brujali' o tome kako je gradonačelnik Požege Vedran Neferovićnasrnuo na novinara 034portala, Mladena Mirkovića, u gradskoj vijećnici uoči press konferencije. Gradonačelnik Neferović je Mirkovića pritisnuo uza zid, lupio njegovom glavom o zid, a zatim ga nogama izgurao iz prostorije gradske vijećnice. Osim što ga je fizički napao, uputio mu je i prijetnje smrću. Novinar je nakon svega završio u bolnici.

Unatoč tome, Neferović je izabran za dožupana u Požeško-slavonskoj županiji na čijem je čelu Alojz Tomašević.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo