UDARNA SEZONA / Svakih pet minuta u splitskoj zračnoj luci sleti ili uzleti jedan zrakoplov: 'Sve štima. Ima gužve, ali ide po planu'

Kroz splitsku zračnu luku danas će proći rekordnih 27 tisuća putnika

23.7.2022.
19:30
VOYO logo

U splitskoj zračnoj luci padaju i prvi ovosezonski rekordi! Do kraja dana stiže 27 tisuća putnika, što je gotovo isti promet koji imaju zagrebačka i dubrovačka luka zajedno. Svakih pet minuta sleti ili uzleti jedan zrakoplov. 208 operacija na splitskoj pisti samo danas. No, nervoze među putnicima nema.

''Prošli smo dosta brzo, nije bilo nikakvih problema, vrlo impresivno. Apsolutno dobar aerodrom, bili smo baš u Palmi i bilo je užasno, ovo je puno bolje'', rekla je Nicholla iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bilo je 10 minuta za ući u aerodrom u Vancouveru i bez problema'', izjavio je Kanađanin Ante.

Kroz splitsku zračnu luku danas će proći rekordnih 27 tisuća putnika, a već sutra bit će ih tisuću više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas i sutra očekujemo 215 zrakoplova i nekih 55 tisuća putnika I to traje ujutro od 6 sat do ponoći. Sigurno da će se izmijeniti taj broj putnika'', kazao je Mate Melvan, šef prometa Zračne luke Split.

Ni prolazak kroz policijsku I carinsku kontrolu ne traje dugo, putnici se više žale na aviokompanije i kašnjenje letova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hak upozorava /

Pripremite se na gužve, čekanja i kolone: U smjeru Dubrovnika kolona duga oko 13 kilometara

Image
hak upozorava /

Pripremite se na gužve, čekanja i kolone: U smjeru Dubrovnika kolona duga oko 13 kilometara

''Nikakvih problema, samo sam prošao. Nikakvih pitanja, lagano sve bez problema'', komentirao je Kyle iz Velike Britanije.

''U redu je, ali baš puno mjesta za jesti. Ali ljudi su ljubazni. Kad smo došle, odmah su nas pitali trebamo li pomoć i je li sve u redu. Vrlo ljubazno'', kazala je Matilde iz Francuske.
Nekoliko stotina zaposlenika aerodroma brine da sve funkcionira bez zastoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve štima, ima gužve, ali sve ide po nekakvom planu. Nemam pritužbi'', rekla je Lara Katić, zemaljska stjuardesa.

Ovdje se rijetko gubi prtljaga, iako na tisuće putnih torbi prođe kroz sortirnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Radimo u punom pogonu kao i svaki vikend. Imamo sad dnevno 9 i pol do 10 i pol tisuća komada prtljage", izjavio je Bože Pešo, voditelj Službe za prtljagu Zračne luke Split.
Rezultatima splitska zračna luka sve je bliža 2019. godini.

''Ovo je početak udarnog dijela sezona, ova i naredna dva vikenda, jedan od njih će sigurno biti rekordan. Moguće sljedeći ili onaj početkom kolovoza'', izjavio je Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre brojke ne čude. A srećom - kolaps kao s nekih europskih aerodroma ovdje izostaje.

Od ranih jutarnjih sati gužve i u trajektnim lukama. U Splitu se na ukrcaj čekalo satima. Iz Jadrolinije su poručili da očekuju 75 tisuća putnika i više od 15 tisuća vozila. Trajekti i katamarani za Vis, Korčulu, Lastovo i Hvar su krcati, pa je tijekom dana vozila i izvanredna brodska linija prema Supetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ranih jutarnjih sati gužve i u trajektnim lukama. U Splitu se na ukrcaj čekalo satima.

Iz Jadrolinije su poručili da očekuju 75 tisuća putnika i više od 15 tisuća vozila. Trajekti i katamarani za Vis, Korčulu, Lastovo i Hvar su krcati, pa je tijekom dana vozila i izvanredna brodska linija prema Supetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju ima dosta gužve, dosta su veliki pritisci za ulaz i dolazak do nas ali evo trudimo se maksimalno i evo najudarniji vikend za sada", kazala je Jelena Ivulić, koordinatorica iz Jadrolinije.

Nervoze među putnicima, kaže, ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ima nervoze, to je sve normalno ali evo strpljenja i bit će sve uredu svi će doć do svojih destinacija."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo