SVAKI VIKEND U METKOVIĆU: / Božo Petrov je svakog tjedna putovao kući, novinari otkrili koliko nas je to koštalo

Image

Božo Petrov je za svoja putovanja u Metković, gdje je odlazio svakog tjedna, u posljednjih pola godine potrošio 87.432 kune.

7.8.2016.
11:15
VOYO logo

Otkako je potkraj siječnja postao potpredsjednik Vlade Božo Petrov svakog petka putovao je iz Zagreba u rodni Metković.

Za Večernji list je potvrdio da se kući vraćao nedjeljom popodne ili ponedjeljkom ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gorivo i cestarinu je potrošio 29.102 kune. S obzirom da je Petrov štićena osoba, u njegovoj su pratni uvijek morala bili i dvojica policajaca. Policajci su tijekom svakoga službenog puta na jug Hrvatske dva puta spavali hotelu, u kojem cijena noćenja iznosi 370 kuna. Trošak noćenja dvojice policajaca, tako, iznosi 40 tisuća kuna, a trošak dnevnica 18.369 kuna.

Specijalist mu savjetovao da provodi više vremena s djecom

Petrov je izjavio kako je u Metković inače putovao zbog obiteljskih razloga, a barem tri puta na jugu Hrvatske boravio je službeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Metkoviću žive njegova supruga i djeca, a Petrov tvrdi kako mu je specijalist savjetovao da provodi što više vremena s djecom.

Dobio i stan u Zagrebu na korištenje

Njegova obitelj nije preselila u Zagreb jer su im liječnici preporučili da djeca ostanu u Metkoviću gdje poznaju okolinu. Preseljenje u Zagreb im je moglo uzrokovati dodatne traume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja to birao. Taj sam status dobio zbog toga što sam beskompromisno djelovao, bio bih najsretniji da je Hrvatska takva država u kojoj možete pošteno raditi i boriti se, a da vam netko ne prijeti da će vas ubiti ili premlatiti", objasnio je Božo Petrov.

Petrov je inače dobio na korištenje u Zagrebu državni stan, koji plaća, kako je kazao za Večernji list, oko 1500 kuna mjesečno – najam i režije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo