Svaki dan 200 ljudi stiže u zagrebačku Zaraznu

Iako je gripa u Hrvatsku stigla prije mjesec i pol dana, čini se da je vrhunac gripe tek pred nama. Tako je u dva tjedna registrirano 4.

5.3.2012.
11:20
VOYO logo

Sezona gripe u Hrvatskoj definitivno doseže vrhunac. Naime, u zagrebačku Kliniku za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u protekla dva tjedna svakog dana javilo se oko 200 osoba sa simptomima gripe, a među pacijentima ima i onih s upalom pluća.

U istom razdoblju, dakle kroz dva tjedna, u Hrvatskoj je zabilježeno 4.500 novih slučajeva oboljelih od gripe, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Doznaje se kako, za razliku od ranijih godina, za sada nema mlađih osoba koje su teško oboljele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici, koji ovih dana imaju pune ruke posla, građanima koji imaju klasične simptome poput glavobolje i povišene temperature poručuju da ne trebaju dolaziti u bolnice, nego im savjetuju da se ostanu liječiti kod kuće.

Pomoć liječnika potrebno je zatražiti ukoliko se tjelesna temperatura i nakon nekoliko dana ne spušta ispod 39 stupnjeva te ukoliko se javljaju simptomi poput otežanog disanja, jakog kašlja i poremećaja svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe s kroničnim bolestima također se trebaju javiti svom liječniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo