SVAĐA U EMISIJI UŽIVO: / Šef HSS-a: 'Nemojte opet ići javnom bilježniku'; Poznati Mostovac: 'Već trgujete s lijevima'

Image
Foto: HRT

"Most je spasio HDZ. Izbori bi trebali biti što prije i zalaganjem za izbore u rujnu Most je dao HDZ-u priliku da se pregrupira", kaže šef HSS-a Krešimir Beljak.

21.6.2016.
8:35
HRT
VOYO logo

Odluka je konačna - u rujnu idemo na prijevremene parlamentarne izbore. Preslagivanja, ovaj put predizborna, već su počela. O tome što nas očekuje ovoga predizbornog vrućeg ljeta, U mreži Prvog Hrvatskog radija govorili su Miroslav Šimić iz Mosta, Krešimir Beljak iz HSS-a i Boris Miletić iz IDS-a. Pozivu u emisiju se nisu odazvali predstavnici HDZ-a i SDP-a.

"Žao mi je što je došlo do rušenja Vlade. Da smo imali ovakva očekivanja, ne bismo ni ulazili u političku borbu", poručio je na početku emisije Miroslav Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KARAMARKO PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HDZ-a: /

'Politika je prljav posao, ali ja se osjećam čisto'

Image
KARAMARKO PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HDZ-a: /

'Politika je prljav posao, ali ja se osjećam čisto'

'Vladu je srušio HDZ'

"Vladu je srušio HDZ jer nije mogao podnijeti da imamo premijera koji se ponaša kao premijer", dodao je Šimić.

"Imati dva politička potpredsjednika i premijera bez političkog autoriteta, unaprijed je osuđeno na propast", poručio je Boris Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hitno trebamo promjene izbornog zakona. Premijera se treba birati izravno imenom i prezimenom, u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici. A 150 zastupnika treba birati u 150 izbornih jedinica. Sabor bi donosio zakone, a zastupnici bi se borili za svoje birače, a ne se dodvoravali stranačkom vodstvu. Ovo je dio programa HSS-a i svaku suradnju ćemo uvjetovati ovakvim stvarima, ali ima toga još", poručio je Krešimir Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most je spasio HDZ. Izbori bi trebali biti što prije i zalaganjem za izbore u rujnu Most je dao HDZ-u priliku da se pregrupira", dodao je. "Treba građanima unaprijed reći da su i danas Most i HDZ partneri", smatra šef HSS-a.

'HSS počeo trgovati'

Demantirao ga je Šimić koji je potom prozvao HSS da je već počeo trgovati. "Lijevi već HSS-u nude neka ministarstva", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić je poručio kako će Most na izbore izaći samostalno, a Beljaku je poručio: "Da je HSS samostalno izašao na izbore ušao bi u Sabor samo na danima otvorenih vrata".

"Recite s kim ćete ići na sljedećim izborima, nemojte opet ići javnom bilježniku. HSS će ići u prijeizbornu koaliciju, mi smo stranka centra i očekujemo od velikih stranaka da se dogovore o ključnim problemima - poput demografske politike i investicija", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS će samostalno na izbore

"Dosta je pričanja o reformama i odlaska javnom bilježniku", dodao je. Šimić ga je optužio da nije odgovorio ni na jedno pitanje na što je Beljak konstatirao da "HSS ne sluša nikakve gurue i nema mračnih tajnih savjetnika".

Boris Miletić je rekao kako će i na ove izbore samostalno i kako će surađivati s lijevim i liberalnim strankama te dodao kako i s HSS-om ima mnogo dodirnih točaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo