'Sva sam se tresla, ZET-ov kontrolor me je pratio sve do stana'

'Bilo je ljeto, 45 stupnjeva na suncu, a on je hodao za mnom od Importanne galerije sve do Ravnica. Kada sam skrenula na puteljak koji vodi do mog stana, kontrolor je i dalje išao za mnom.

15.6.2013.
19:16
VOYO logo

Ovo je dio pisma kojeg nam je poslala čitateljica (podaci poznati redakciji), a koja reagirala na zadnje napise o bahatosti i bezobrazluku ZET-ovih kontrola. Iako je događaj zbio prije šest godina, kaže da ga se sjeća još uvijek jako dobro.

U tramvaju ju je napao kontrolor, iako je, tvrdi, vidio da je tek ušla u vozilo i da zbog gužve nije uspjela 'štancati' kartu koju je imala u ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maltretirao ju je, napisala nam je, i nakon što je izašla iz tramvaja.

'Pratio me k'o moja sjena'

"Kontrolor mi je prijetio svime i svačime, a na kraju je rekao da zove policiju. Ja sam krenula naprijed, ali on me počeo pratiti i vrijeđati, hodajući iza mene na udaljenosti od jednog metra. Bilo je ljeto, 45 stupnjeva na suncu, a on je hodao za mnom od Importanne galerije sve do Ravnica. U glavi mi je još uvijek ta scena. Ja hodam najbrže što mogu, krećem u birc, a on za mnom. Stanem na kiosku - on stane. K'o moja sjena. Samo što je to bio mrgud od skoro dva metra i 100 kila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada sam skrenula na puteljak koji vodi do mog stana, kontrolor je i dalje išao za mnom. Sva sam se tresla i nazvala tadašnjeg dečka da me pričeka ispred stana. On me na kraju sačekao, jer da nije, kontrolor bi mi upao u stan. Kad je vidio mog dečka, onda je stao", napisala je čitateljica.

Tada joj je kontrolor vratio praznu kartu koju joj je ranije uzeo u tramvaju, ispričao se i otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da se od silnog šoka nije uopće sjetila zvati policiju, jer ju zbunilo to što je kontrolor dok je hodao iza nje cijelo vrijeme glumio da razgovara s policijom.

Ponovni susret i isprika

"Imala noćne more skoro mjesec dana", prisjetila se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu priči nije kraj. Nakon nekog vremena izašla je s prijateljima u jedan klub i vidjela kako joj prijateljica priča s tipom koji joj je bio "užasno poznat".

"Kad je okrenuo glavu, ja sam skoro pala u nesvijest. Došao je do mene i ispričao se pod isprikom da sam mu bila jako zgodna i da me je zato pratio", otkriva čitateljica svoju neobično iskustvo sa ZET-ovcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih nekoliko tjedna dobili smo jako puno mailova čitatelja Danas.hr-a u kojima se žale na neprofesionalno i bezobrazno ponašanje ZET-ovaca. Na naš upit koliko su česti incidenti, istrage i koliko se kontrolora sankcionira, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić nam je odgovorio: "Stvaraju se afere i provodi se medijska kampanja protiv ZET-ovih kontrolora i naplate karata".

Pozvao je sve nezadovoljne korisnike usluga da im se jave. No, ako je suditi prema iskustvima nekih naših čitatelja, obraćanje ZET-u nema previše smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje loše iskustvo sa ZET-ovcima datira s kraja 2011., ali vjerujte mi, sjećam ga se kao da je danas bilo. Odvratno vrijeđanje, komunikacija ispod svake civilizacijske razine... Što reći?! Da ne prepričavam, šaljem vam prigovor koji sam dan nakon incidenta uputila i ZET-u, a na koji nisam dobila baš nikakav odgovor", napisala nam je jedna čitateljica. U dokumentu koje je poslala u ZET-u opisala je što joj se dogodilo, a i zatražila ispriku i pokretanje postupka protiv kontrolora. Međutim, nitko je nikada, kaže ona, nije odgovorio.

Zašto je to tako, ostaje nepoznato. Kao i podatak o broju kontrolora koji su zbog neprimjernog ponašanja kažnjeni. Iako je riječ o javnom poduzeću, Jurić je kazao da je politika takva da se s tim podacima ne ide u javnost. Tek je potvrdio da je bilo "raznih sankcija" i otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo