konačno se oglasio / Šustar: 'Živimo u komediji zabune, a svi želimo isto! Reforma mora ići dalje'

Ministar obrazovanja Predrag Šustar rekao je kako mu 'nije ugodno i da razumije ljude, ali mu ostavka ne pada na pamet jer još ima puno posla'

2.6.2016.
14:59
VOYO logo

Dan nakon najmasovnijih prosvjeda u novijoj hrvatskoj povijesti, ministar čija se ostavka zazivala na protestnim skupovima diljem zemlje nije bio rječit.

"Kurikularna reforma je poželjna i s njom trebamo nastaviti. Razumni su uvjeti koji su postavljeni jučer na prosvjedima, ali ispod radara prolazi reforma visokog obrazovanja", kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo u komediji zabune, a svi želimo isto. U partikularnim pogledima se samo razlikujemo. Moramo se vratiti u institucije i vidjeti kako one mogu pomoći procesu. Reforma mora ići dalje i na tu reformu se mora nadovezati visokoškolska reforma", dodao je. 

Ako se u jednom trenutku procijeni da je najveća opstrukcija on ili voditelj ekspertne grupe Boris Jokić, kaže Šustar, 'mi ćemo se maknuti, ali ključna stvar je reforma'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dugoročan projekt, primjerice Finske to radi jednom u 50 godina, u taj proces se uključuju ljudi više generacija i svi segmenti hrvatskog društva, tu nema monopola", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo