MINISTAR ZNANOSTI / 'Ja sam i biolog i vjernik, to ne mora biti suprotstavljeno'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

"Ja sam biolog i imao sam puno iskustva s tom materijom, ja to predajem i jako dobro poznajem.

19.2.2016.
9:50
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

"Kolega radi posao i to medijski na način koji skreće pozornost na njihov rad. To u pluralnom, demokratskom društvu ima smisla", riječi su kojima je na televiziji N1 ministar znanosti Predrag Šustar odgovorio na najavu intendanata riječkog HNK Olivera Frljića da će spaljivati knjige pred kazalištem kako bi ironijski reagirali na Šustarov tekst s tezom da "opcija Boga kao stvoritelja svijeta" treba ostati otvorena za raspravu.

Image
SPORAN TEKST O EVOLUCIJI I BOGU /

Znanstvenici napali HDZ-ovog ministra, on im brzo odgovorio

Image
SPORAN TEKST O EVOLUCIJI I BOGU /

Znanstvenici napali HDZ-ovog ministra, on im brzo odgovorio

Ministar je kazao kako mu je drago da se skrenula pozornost na akademsku raspravu oko dizajna, odnosa znanosti i religije, jer smatra da se o tome u Hrvatskoj dosad nije puno raspravljalo, a da to ne bi trebalo ostati samo u akademskim krugovima. Izrazio je i zadovoljstvo što su ga studenti iz Splita pozvali da naprave tribinu baš na tu spornu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je logike mi li oni, radikalizira se javni prostor"

"Ja sam biolog i imao sam puno iskustva s tom materijom, ja to predajem i jako dobro poznajem. Tu su stvari kristalno jasne, ali ja jesam vjernik i to ne moraju nužno biti suprotstavljene vrijednosti. Došlo je vrijeme da ta pluralnost izađe van, jer dosta je logike mi li oni, radikalizira se javni prostor. To je super što se raspravlja, gospodin Frljić također sudjeluje u raspravi, ali moramo imati neke okvire. Ta rasprava mora biti izvedena prema dobrim običajima. Zato mi je drago što su me studenti pozvali da prezentiram argumente, bit će to lijepa i interesantna rasprava", kazao je za N1 Šustar, dodajući kako je sveučilištu u SAD-u naučio kako model napadanja tuđe teze prema određenim pravilima može biti i model za politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo