Suspendirali pripitog konduktera, pa ukinuli liniju

Putnici su u Zaboku sjedili u vlaku i čekali na polazak. Minute su prolazile, ali vlak nije kretao. Kasnije su saznali da su kontrolori u vlaku prije polaska zatekli konduktera koji je bio 'po gasom'

14.2.2011.
21:24
VOYO logo

Pijani kondukter je odmah suspendiran, a vlak nije mogao krenuti bez njega, pa su liniju samovoljno ukinuli!

Mjerodavni u HŽ-u smatraju da su postupili ispravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontrolor je zapravo kondukter koji kontrolira drugog konduktera. Obavlja internu kontrolu putničkog prijevoza. Kontrolor je morao 'otpeljati' taj vlak na odredište jer njegova je dužnost omogućiti nesmetano odvijanje prometa. Vlak može bez konduktera, a ne može bez strojovođe i prometnika. Tako jasno. Tražit ću izvješće o događaju", kazao je Jutarnji list predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Branimir Jerneić.

Predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz, Renato Humić, pojašnjava da kontrolori brinu za sigurnost, a na teren izlaze metodom slučajnog odabira. Pošto je kondukter iz ove priče bio pijan, odmaha su ga suspendirali. Tvrdi da je to inače rijetkost. Od ljeta nisu imali takav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što se to dogodilo. Pogotovo jer su ispaštali putnici. Sustav treba dovesti u red. Provodimo i treninge pa se nadamo poboljšanju", rekao je Humić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo