SUSJEDI IZ PAKLA: / Jedan se žali na buku i strahuje od ozljeda, drugi ga poziva da ne viri u njegov dvor

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva, Ivo Cagalj

Dvojica susjeda iz Segeta Donjeg zaratila su zbog gradnje u dvorištu jednog od njih.

17.12.2015.
9:06
PIXSELL/Arhiva, Ivo Cagalj
VOYO logo

Višegodišnji dobri rodbinski i susjedski odnosi između obitelji Krešimira Runjića i dr. Dragana Kurtovića iz Segeta Donjeg kod Trogira odnedavno su ozbiljno narušeni. Razlog je gradnja u dvorištu Kurtovića koji je prvo gradio bazen, potom stepenište, da bi na kraju, kako kaže Runjić, nadograđivao i kuću. Runjić tvrdi da se nadogradnja odvija svega 70 cm od njegove međe te da se sve radi bespravno. Smetaju mu buka i radovi, a komunikacija s Kurtovićem je u međuvremenu izostala pa se obratio mjerodavnim institucijama, piše Slobodna Dalmacija.

Image
POSVAĐALA SUSJEDE: /

"Moja papigica Mikica osječki je slučaj Medo"

Image
POSVAĐALA SUSJEDE: /

"Moja papigica Mikica osječki je slučaj Medo"

"Izgradnja bazena odvijala se uglavnom vikendom. Radilo se o velikim iskopima. Kad se uđe bagerom, možete zamisliti kako je treslo i bučilo. Zbog buke moj brat Zvonimir nije mogao obavljati fizioterapiju, jednostavno bi se ukočio. Kurtović se uopće nije pojavljivao. Jednom kad je slučajno došao, požalio sam mu se, a on me nije htio saslušati. Priča je bila ista i s izgradnjom stepeništa. Čaša mi se prelila postavljanjem skele. Pitao sam radnike što se kani raditi, a oni jednostavno šute kao zaliveni", ispričao je Runjić dodajući kako je tražio zaštitu mjerodavnih koji su ga nakon kraće "šetnje" uputili na policiju, a da je policija po izlasku na teren tek napravila zapisnik i rekla da ne može učiniti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve zbog loših rodbinskih odnosa?

Kurtovića je u međuvremenu upozorio da njegovi gosti pršću po njima dok objeduju, jer ih dijeli samo zidić, no susjed nije reagirao. No, Runjić bi možda i pretrpio prskanje da ne strahuje svaki dan da će nekome od djece ili njegovom bratu koji je invalid, na glavu pasti neki alat sa susjedne skele. Stoga skače na svaki poziv na poslu i pod velik je stresom. Smeta ga i što se njegovim dvorištem, kad puhne vjetar, širi staklena vun koja je skinuta s krovišta. Na kraju kaže kako bi u susjedstvu volio vidjeti Građevinsku inspekciju čiji odgovor čeka, ali i komunalne redare.

Istovremeno, Kurtović za Slobodnu na optužbe odgovara: "Za bazen mi nije trebala građevinska dozvola jer je njegova dimenzija 20 kvadrata. Što se tiče skele, ona je postavljena kako bi se obavila sanacija fasade stare 30 godina i krovišta na kojemu su bile još azbestne ploče. Nikakve nadogradnje neće biti. Napad Runjića je isključivo zbog narušenih rodbinskih odnosa. Što se sigurnosti tiče, moram istaknuti da ja radim na svome. Ako će on zavirivati u ono što ja radim pa mu nešto padne na glavu, što ja tu mogu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo