Susjed im zazidao ulazna vrata od stana

Obitelj Mezak našla se na ulici nakon što im je Zdenko Habazin, vlasnik drugog dijela kuće u kojoj žive, u utorak zazidao ulazna vrata.

5.6.2010.
11:14
VOYO logo

''Supruga me uzrujana nazvala na telefon kada se vratila s djecom iz vrtića i umjesto da im skuha večeru, pronašla zazidan ulaz u stan u kojem živimo još od 2005. godine'', rekao je za Večernji list Josip Mezak.

Naime, nakon smrti vlasnice Adele Milovanović, koja nije imala nasljednike, dio kuće u kojem žive i Mezakovi pripao je Gradu koji je ubrzo nakon toga pokrenuo tužbu protiv njih radi ometanja posjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na Općinskom sudu u Zagrebu dobili smo spor protiv Grada'', rekao je Josip te dodaje kako je postupak proslijeđen na Županijski sud. Sve je započelo s ogradom i kamerama, koje je Habazin postavio prije nekoliko mjeseci kako bi pokazao da je posjed njegov.

''Dobio sam poruku na papiriću na kojoj je pisalo da je nekretnina u privatnom vlasništvu i da kuću sa svim stvarima koje imamo moramo napustiti u roku od osam dana'', rekao je Mezak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Zdenko Habazin, vlasnik drugog dijela kuće, tvrdi suprotno.

''Obitelj Mezak u stanu ne živi već dvije godine i zbog neplaćanja računa nemaju pravo na korištenje gradske imovine. Ponašanje Josipa Mezaka način je na koji se on želi domoći socijalnog stana, a na koji nema pravo'', istaknuo je za Večernji list Habazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako socijalni stan ne mogu dobiti oni koji su imali u posjedu nekretninu, te tvrdi da je Mezak s bivšom suprugom bio vlasnik nekretnine.

Habazin je sporni dio kuće htio otkupiti od Grada, no dobio je objašnjenje da se nekretnina može kupiti samo na javnom natječaju i zbog toga se s Gradom dogovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ponudio sam Gradu zemljište koje imam u Oranicama kao zamjenu za dio kuće u kojemu su Mezakovi'', rekao je.

Njegov susjed protiv njega je u četvrtak podnio policijsku prijavu, a međususjedski konflikt očito će epilog imati na sudu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo