SUPRUGA HDZ-OVOG ZASTUPNIKA VOZI LUKSUZNI MERCERES KOJI NIJE U IMOVINSKOJ KARTICI: / 'Nemamo što skrivati, to si možemo priuštiti'

Image
Foto: Pixsell

'Samo se počela pojavljivati na poslu u tom novom luksuznom automobilu, pa je privukla pozornost, a ne znam baš kako su si priuštili taj automobil s obzirom na plaću',

23.3.2019.
14:38
Pixsell
VOYO logo

Nakon afere s ministricom Gabrijelom Žalac i skupocjenim Mercedesom, pojavila se još jedna priča o HDZ-ovom kadru i najmu Mercedesa. Ovu iz Velike Gorice u kojoj supruga gradonačelnika također vozi luksuzni unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici, je otkrio 24 sata.

Riječ je o Mercedesu C klase 220 D koji redovno ove godine ispred Centra za odgoj i obrazovanje u Gorici, a koje vodi Nikolina Barišić, supruga HDZ-ova saborskog zastupnika i gradonačelnika Dražena Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se počela pojavljivati na poslu u tom novom luksuznom automobilu, pa je privukla pozornost, a ne znam baš kako su si priuštili taj automobil s obzirom na plaću", ispričao je čitatelj 24sata.

Image
VELIKA RUPA U PRIČI O MERCEDESU MINISTRICE: /

Detalj oko potpisa mogao bi potopiti Žalac; 'Da ja i vi idemo uzeti auto, tražili bi nas to isti dan'

Image
VELIKA RUPA U PRIČI O MERCEDESU MINISTRICE: /

Detalj oko potpisa mogao bi potopiti Žalac; 'Da ja i vi idemo uzeti auto, tražili bi nas to isti dan'

Propustio ažurirati imovinsku karticu

Cijena novog, osnovnog modela takvog Mercedesa je 298.000 kuna, a supruga Nikolina, prema imovinskoj kartici gradonačelnika prima mjesečnu plaću nešto manju od 8500 kuna. No, Barišić tvrdi da nije ažurirao imovinsku karticu te da se ta plaća kreće između 10.500 i 11.000 kuna. Njegova je s terenskim dodatkom kao saborskog zastupnika, pak 19.500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto automobil nije u imovinskoj kartici, Barišić odgovara: "Automobil je u najmu i zato i nije prijavljen u imovinsku karticu jer to nije zakonska obveza. Mi uskoro planiramo dići nenamjenski kredit koji ćemo većim dijelom utrošiti na renoviranje kuće, a jedan dio ćemo potrošiti na kupnju novog automobila. Tada ću taj automobil odmah prijaviti u imovinsku karticu. Nemamo nikakvog razloga ništa skrivati. Mi imamo zajedno primanja oko 30.000 kuna i možemo si to priuštiti, pa makar i na tri mjeseca. I stare kredite smo otplatili".

Najam ističe u ožujku

Prema ugovoru koji su novinarima 24 sata poslali iz Gradskog poglavarstva, Mercedes je iznajmljen od tvrtke Mega rent iz Velike Gorice, a mjesečno ga supruga plaća četiri tisuće kuna. Najam traje tri mjeseca, tj. ističe krajem ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Mega rent inače u najam nudi Mercedese, no na njihovoj stranici jučer nije bilo modela koji vozi Barišićeva supruga.

Inače, Barišić je već jednom bio pred Povjerenstvom za sukob interesa jer nije prijavio vikendicu u imovinsku karticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo