NALAZI KOD OBOJICE SU NEGATIVNI: / Dvojica muškaraca koja su zaprimljena u zagrebačku zaraznu bolnicu nemaju koronavirus

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni jedan slučaj oboljelih od koronavirusa

8.2.2020.
16:46
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zadnje informacije:

Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, rekao je večeras za Hinu ministar zdravstva Vili Beroš. Negativan nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod hrvatskog građanin koji je boravio mjesec dana u Kinu,a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije. U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni jedan slučaj oboljelih od koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ministar navodi kako je riječ o predostrožnosti: 'Moramo biti oprezni, moramo misliti na sve mogućnosti, to je klasičan postupak koji se provodi u slučaju sumnje na takvu zarazu'

Dvoje muškaraca zadržano je u zagrebačkoj zaraznoj bolnici Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje da su zaraženi korona virusom. Hrvatski građanin se u petak prijavio u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević zbog kašlja. Vratio se iz Kine, gdje je zbog visoke tjelesne temperature primao antibiotik. Ministar zdravstva Vili Beroš za N1 je objasnio o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je došao iz područja Kine jedan muški građanin, koji je u Kini bio bolestan, bio je visoko febrilan. Tamo je dobio antibiotik. Sada je bez temperature, međutim, kašlje. Stoga je na pregledu u Infektološkoj klinici. Bit će pregledan, ustanovit će s esvi relevantni elementi i u slučaju sumnje, poduzet će se daljne mjere", rekao je Beroš u telefonskom razgovoru za N1.

Beroš kaže kako je pacijent bio pregledan i u Kini te nije pokazivao znakove koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je afebrilan po uzimanju tog antibiotika, međutim zbog kašlja koji se sada javio, došao je, po mojim informacijama, u Infektološku kliniku."

Image
SMRTONOSNI VIRUS ODNIO PRVE NEKINESKE ŽRTVE! /

Sad je jasno, ukupan broj mrtvih premašit će broj umrlih za vrijeme pandemije SARS-a

Image
SMRTONOSNI VIRUS ODNIO PRVE NEKINESKE ŽRTVE! /

Sad je jasno, ukupan broj mrtvih premašit će broj umrlih za vrijeme pandemije SARS-a

Testiranje na koronavirus neće biti ni potrebno?

Prvo će ga pregledati, a ako se utvrdi da je kašalj posljedica neke prijašnje infekcije, moguće da testiranje na koronavirus neće ni biti potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo će biti pregledan. Infektolozi će ili potvrditi ili isključiti sumnju na zarazu koronavirusom te dalje postupiti prema protokolu. Ne znam da li će uopće biti testiran, to ovisi o procjeni infektologa. Ukoliko ne fibrira, ukoliko je kašalj posljedica nekog ranijeg infekta, može biti da se uopće ne radi o nečem sličnom. Međutim, to je procjena infektologa koji će po pregledu odlučiti što i kako dalje", poručio je Vili Beroš.

Dodaje kako je riječ o predostrožnosti. "Moramo biti oprezni, moramo misliti na sve mogućnosti, to je klasičan postupak koji se provodi u slučaju sumnje na takvu zarazu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Kinez koji živi u Zagrebu ipak nema koronavirus

Drugi slučaj, pak je mladi državljanin Kine koji živi u Zagrebu no bio je kod majke u Belgiji, a majka je pak bila u Kini.

"Po povratku u Zagreb iz Belgije počeo je kašljati pa je također primljen u zaraznu bolnicu na pretrage. Majka inače nema nikakve simptome", kazao je Beroš za 24sata. Naknadno je ipak objavljena informacija da je mladić pušten kući jer je utvrđeno da nije zaražen koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo