SAD JE BILO DOSTA / Sulejmanu puna kapa Hurem i Hatidže!

Image
Foto: RTL

Sultanove najdraže haremske žene, Hurem i Firuze, uvelike se spremaju za prvu noć sa sultanom jer obje očekuju da ih Sulejman pozove u svoje odaje.

7.2.2013.
12:10
RTL
VOYO logo

Sulejman i njegova iscrpljena vojska vratili su se u domovinu. No umjesto sklada i mira, Sulejmana i Ibrahim-pašu kod kuće dočeka kaos – u haremu je totalni nered, zavjere, atentati i trovanja hranom, a Hatidže još uvijek nije sigurna je li donijela pravu odluku!

Image
Foto: RTL

Nakon nekoliko godina provedenih na bojištu, sultan Sulejman i Ibrahim-paša vraćaju se kući. U Topkapi palači dočekaju ih Hurem i ostale sultanije, odrasli prinčevi i princeze i, naravno, Firuze. Sultanove najdraže haremske žene, Hurem i Firuze, uvelike se spremaju za prvu noć sa sultanom jer obje očekuju da ih Sulejman pozove u svoje odaje. Dok čekaju sultanovu odluku, kalfa Nigar otkrije Firuze da zna da je ona tajanstvena sultanova miljenica, a Mahidevran obznani vijest kako princ Mustafa očekuje prvo dijete s miljenicom Fatmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Iako žarko želi oprostiti Ibrahim-paši, Hatidže sakrije emocije pri njihovom prvom susretu, ali će zato jedva dočekati obavijestiti sultana o povratku kalfe Nigar na dvor i pokušaju atentata na nju. Međutim, Sulejmana razljuti činjenica da se njegova sestra i supruga upuštaju u skandale i jedna drugoj stvaraju nove probleme, pa zatraži nalog za Nigarino pogubljenje iako je kalfa spasila život Hatidži!

Image
Foto: RTL

Hoće li se Hatidže založiti za Nigar i poštedjeti joj život? Tko će provesti noć u sultanovim odajama – Hurem ili Firuze?  Odgovore na ova i mnoga druga, nepostavljena pitanja gledatelji će moći doznati već večeras u novoj epizodi serije "SulejmanVeličanstveni" u 21sat na RTLTeleviziji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o seriji "Sulejman Veličanstveni" možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo