prozvao milanovića / Šuker: 'Financiraju se raznorazni letovi helikopterima i onda vam je jasno zašto raste vanjski dug'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Šuker je upozorio da je inozemni dug, po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem ožujka dosegao iznos od 49,34 milijardi eura

8.7.2015.
10:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker alarmantnima je nazvao podatke o rastu inozemnog duga u prva tri mjeseca ove godine, ustvrdivši kako dug generira država.

"Financiraju se raznorazni letovi helikopterima i slične stvari i onda vam je jasno zašto raste vanjski dug. Onaj tko bi se trebao gospodarski ponašati, a ne ponaša se, to je država", ustvrdio je Šuker, nakon stanke u zasjedanju koju je zatražio u ime Kluba HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da je inozemni dug, po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem ožujka dosegao iznos od 49,34 milijardi eura.

U odnosu na kraj prošle godine, bruto inozemni dug porastao je za gotovo 2,7 milijardi eura ili 5,7 posto, a najviše su rasle obveze u sektoru opće države, za 1,3 milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je podsjetio da je udio opće države u vanjskom dugu u pretkriznim godinama bio oko 24 posto, a sada je veći od 34 posto.

"Rast duga opće države nas treba zabrinuti, on razbija sve fame o sjajnim me pokazateljima Hrvatske. To su alarmantne činjenice", rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni Damir Kajin još jednom je zatražio da se Istarskom ipsilonu dade status kakav uživaju Pelješki most i zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnosno da se njegova izgradnja financira novcem iz EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo