pere ruke od kćeri / Sudovi u štrajku, Jandrokovićeva kći riješila što je trebala, on kaže: 'Nemam nikakve veze s tim...'

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Kći predsjednika Sabora uspjela je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu ostvariti upis založnog prava na nekretninu. Sa suda odbacuju tvrdnju da je zbog njegove kćeri intervenirala sama predsjednica suda i kažu da su taj dan riješili 13 predmeta

19.7.2023.
10:44
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković službeno se oglasio oko slučaja svoje kćeri Klare (28) koja je uspjela ostvariti upis založenog prava na nekretnini na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i to usred štrajka zbog kojeg je većina poslova na sudovima stavljeno na led.

"Gordan Jandroković nema nikakve veze s navedenim predmetom, niti je na bilo koji način utjecao na njegovo rješavanje", stoji u kratkom priopćenju predsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa suda su poručili da se nikome ne pogoduje nego da postoji procedura za hitne slučajeve.

S Općinskog suda, pak, odbacuju tvrdnju da je dobila išta preko reda navodeći da sud i dalje rješava hitne slučajeve kao i navode da je sve požurila predsjednica suda Petra Kušević Fraculj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 24sata, sud je odgovorio: "Ovaj sud tijekom štrajka Sindikata državnih službenika i namještenika RH u tijelima sudbene vlasti postupao i postupa po zahtjevima u hitnim zemljišnoknjižnim predmetima, pri čemu rješavatelj samostalno procjenjuje radi li se o hitnom predmetu. Prema podacima kojima raspolažemo, riješeno oko 30% ukupno zaprimljenih zahtjeva za vrijeme štrajka, što se mahom odnosi na zahtjeve za upis založnog prava. Naime, kako je upis založnog prava u pravilu pretpostavka za ispunjenje ugovora o kreditu, tako se upisi založnog prava provode kao hitni postupci za vrijeme trajanja štrajka".

Image
PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA /

Dobronić: 'Ako do petka ne bude dogovora, doći će do kolapsa. Sudski službenici postali su socijalni slučaj'

Image
PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA /

Dobronić: 'Ako do petka ne bude dogovora, doći će do kolapsa. Sudski službenici postali su socijalni slučaj'

Također su naveli da je na konkretan dan, 17. svibnja, riješeno 13 predmeta, a riječ je o upisima založnog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Uvidom u zbirke isprava na temelju kojih su ti upisi dopušteni, utvrđeno je da se u jednom ugovoru o kreditu kao korisnik kredita pojavljuje osoba K. J. koju navodite u mailu. Međutim, potpuno je netočna tvrdnja da je K. J. upis obavila preko predsjednice suda. Naime, navedena osoba nije se obratila ni predsjednici suda osobno ni Uredu predsjednika suda te predsjednica suda niti ne poznaje osobu po imenu K. J. niti je bila upoznata s činjenicom da je na Zemljišnoknjižnom odjelu zaprimljen zahtjev za uknjižbu spomenutog založnog prava i nije dala bilo kakvu uputu bilo kojoj osobi na Zemljišnoknjižnom odjelu o postupanju po tom zahtjevu", odgovorili su sa suda.

POGLEDAJTE I VIDEO Proveli smo dan sa štrajkašima iz pravosuđa. Teško im je. 'Nismo ni znali koliko se na nas gleda s visoka, jadni smo i mali u njihovim očima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo