Nema datuma nastavka / Suđenje Lovrić Merzel odgođeno do daljnjega: čeka se odluka Vrhovnog suda o zakonitosti odluka suca Turudića

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vrhovn sud mora ocijeniti jesu li ranije odluke predsjednika sudskog vijeća u ovom postupku, suca Ivana Turudića, bile zakonite

27.4.2018.
10:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je zatražio odgodu suđenja bivšoj sisačko - moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel dok Vrhovni sud ne riješi njihova tri zahtjeva za zaštitu zakonitosti, odnosno, ne ocijeni jesu li ranije odluke predsjednika sudskog vijeća u ovom postupku, suca Ivana Turudića, bile zakonite, piše Net.hr. 

Turudić je taj zahtjev USKOK-a prihvatio pa je nastavak ovog procesa odgođen do daljnjeg. Inače, Vrhovni sud nema rok za odlučivanje o zahtjevima za zaštitu zakonitosti, stoga se ne zna kad će se proces nastaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK se Vrhovnom sudu obratio zbog Turudićevog odbijanja da prihvati njihovu nagodbu s poduzetnikom Željkom Žužićem, koji je priznao da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita te zbog odbacivanja njihovog zahtjeva da se izuzme iz ovog spora. 
No USKOK sumnja u pristranost suca Turudića pa ne želi da nastavi s vođenjem tog procesa zbog odbijanja njihove nagodbe s Turudićem, koji uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine smatra preblagom. 

O posljednjem USKOK-ovom zahtjevu za zaštitu zakonitosti, Vrhovni sud odlučivao je godinu dana, te je odluku objavio krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo