SUD POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV ŽUPANA: / Postupak se nastavlja iako je supruga povukla svoj iskaz, evo kakvu bi kaznu mogao dobiti

Image
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Mara Tomašević nedavno je povukla optužbe protiv supruga, ali to ne utječe na postupak

31.1.2018.
10:47
Dušan Mirković/PIXSELL
VOYO logo

Optužno vijeće Općinskog suda u Požegi potvrdilo je optužnicu protiv župana Alojza Tomaševića, kojemu se stavlja na teret obiteljsko nasilje počinjeno prema supruzi Mari.

Ima dovoljno osnovane sumnje za nastavak postupka

Kako je Net.hr-u potvrđeno na Općinskom sudu u Požegi, optužno vijeće je ocijenilo kako ima dovoljno osnovane sumnje da se postupak protiv župana nastavi. Sada će ova optužnica biti dostavljena sudskom vijeću koje će dalje voditi postupak, te na pripremnom ročištu odlučiti kada će započeti glavna rasprava i koji će svjedoci na njoj biti ispitani. Ova odluka je donijeta iako je županova supruga Mara Tomašević odlučila povući optužbe o nasilnim ispadima u kojima je bila žrtva. Tužiteljstvo, naime, postupak može voditi dalje s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva kaznena djela za koje je Tomašević optužen, nasilje u obitelji i kazneno djelo tjelesne ozljede, predviđena je kazna zatvora do tri godine za svako od tih djela. Ovisno o okolnostima, Tomašević može dobiti i manju zatvorsku kaznu, a najviše što može dobiti je nešto manje od šest godina zatvora.

Image
NEOČEKIVANI PREOKRET: /

Supruga župana Alojza Tomaševića došla na sud i povukla sve optužbe protiv njega za obiteljsko nasilje!

Image
NEOČEKIVANI PREOKRET: /

Supruga župana Alojza Tomaševića došla na sud i povukla sve optužbe protiv njega za obiteljsko nasilje!

Suprugu hvatao za vrat i pljuskao

Podsjetimo, optužnica je podignuta početkom godine. ‘Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom i istodobno je rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu’, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u listopadu podigla kaznenu prijavu protiv župana Požeško-slavonske županije zbog nasilja u obitelji, nakon što je isti fizički nasrnuo na suprugu koja je nakon toga pomoć potražila u Općoj bolnici Požega. Pritom su mu oduzeli pušku za koju posjeduje oružani list te pištolj koji je posjedovao neovlašteno. Zbog svega je postao uteg HDZ-u, iz kojeg je nedavno izašao, no unatoč pritiscima da to učini, nije podnio ostavku na mjesto župana.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NASILNOG HDZ-ovog ŽUPANA: ‘Prijetio je supruzi različitim zlom, hvatao za vrat i pljuskao’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo