SUD 'OVRSIO' HRVATSKOG KRALJA OVRHA / Hanzekovicu propalo 15 milijuna kuna?

Zagrebacki Zupanijski sud odlucio je da se Milanu Bandicu oduzme jamcevina od 15 milijuna kuna i taj novac uplati u drzavni proracun. Na ovu odluku Bandiceva obrana ima pravo zalbe.

10.3.2015.
16:32
VOYO logo

Zupanijski sud danas je dopustio Milanu Bandicu da se vrati u gradonacelnicku fotelju, medutim, istodobno, USKOK je objavio da je prosirio istragu protiv njega te je zatrazio njegovo ponovno zatvaranje te naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna.

Prekrsio uvjete rjesenja o jamstvu

Istraga protiv Bandica je prosirena zbog sumnje na poticanje na davanje laznog iskaza, krivotvorenja sluzbene ili poslovne isprave te sprecavanja dokazivanja. Buduci da je zagrebacki gradonacelnik prekrsio uvjete rjesenja o jamstvu i danom obecanju da nece ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da nece ponoviti kazneno djelo, USKOK je Zupanijskom sudu u Zagrebu predlozio odredivanje istraznog zatvora i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist drzavnog proracuna Republike Hrvatske. Sud je prihvatio oba zahtjeva Uskoka - Bandic se vraca u Remetinec, a u drzavni proracun mora uplatiti milijunski jamstvni iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijec je o novcu koji je Marijan Hanzekovic, jedan od odvjetnika zagrebackog gradonacelnika, brzinski nabavio kada je Bandicu, optuzenom u aferi Agram, krajem studenog trebala jamcevnina da izade iz istraznog zatvora i brani se sa slobode.

Hanzekovic je 15 milijuna kuna u "kesu" stvorio u vrlo kratkom roku, a tvrdio je da je rijec o kratkorocnom kreditu koji mu je odobrila jedna banka. Koja je banka u pitanju, nije zelio otkriti, a nagada se da rijec o jednoj od najvecih koje posluju u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zalit ce se

Nakon vrlo kratkog vremena, Bandiceva obrana zatrazila je da se jamcevina od 15 milijuna kuna zamijeni hipotekom nad nekretninama u istoj vrijednosti, no taj je prijedlog odbio sudac Zupanijskog suda Zdenko Posavec.

Ukoliko je istina da je taj novac kredit, hrvatskom kraju ovrha na racunu ce se pojaviti "rupa" od 15 milijuna kuna. Naravno, jos treba pricekati sto ce odluciti Sud, jer je na danasnju njegovu odluku Bandicev odvjetnicki tim najavio podnosenje zalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo