OSTAJE U ZATVORU / Sud odlučio: Osam okrivljenika u suđenju 'hrvatskom Escobaru' ostaje u zatvoru

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Samom Prnjatu istražni zatvor danas nije produživan jer je kasnije izručen iz Slovenije u Hrvatsku.

7.9.2018.
13:40
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Kako Vijesti.hr doznaju, danas je na Županijskom sudu u Rijeci odlučeno kako će za osam okrivljenika u suđenju za šverc kokaina "hrvatskom Escobaru", Stjepanu Prnjatu, biti produžen istražni zatvor - i to za tri mjeseca

Samom Prnjatu istražni zatvor danas nije produživan jer je Prnjat kasnije izručen iz Slovenije u Hrvatsku. Kako doznajemo, istražni zatvor je okrivljenicima produljen zbog opasnosti od ponavljanja djela. Odvjetnici okrivljenika protivili su se takvom tumačenju, ističući kako nema razloga koji bi ukazivali na takvu opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK-u šest mjeseci za istragu

USKOK-u je sada za istragu ostalo šest mjeseci. U tom periodu trebaju provesti dokazne radnje, vještačenja i ispitivanje svjedoka. Maksimalni od istrage do podizanja optužnice smije proći najviše godinu dana, a rok za podizanje optužnice u ovom slučaju je 7. ožujka 2019. godine, pošto su okrivljenici uhićeni 7. ožujka 2018. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji je to razvoj u sudskom procesu koji se odvijao nakon policijske akcije "Nana", usmjerene na razbijanje krijumčarskog lanca švercera kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku. 

Odvjetnik Miloš za Vijesti.hr: "Nema uvjeta za nastavak istražnog zatvora"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj četvrtooptuženog Ante Lukende, pulski odvjetnik Matija Miloš, za Vijesti.hr je kazao da radi dobrobiti istrage i njegovog branjenika, ne želi komentirati produljenje istražnog zatvora.

Odvjetnik Miloš kaže da se protivio takvom produljenju zbog "nepostojanja kako općih, tako i posebnih uvjeta za daljnje trajanje takvog istražnog zatvora". Lukendu brane Miloš i odvjetnica Anamarija Kvaternik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen u Ljubljani

Podsjetimo, Stjepan Prnjat, osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, početkom travnja je izručen Hrvatskoj. Prnjat (48) je hrvatski državljanin uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. Danas je doveden na sud u Zagrebu iz pritvora u Rijeci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto, zagrebački Županijski sud ovog tjedna je nepravomoćno oslobodio Stjepana Prnjata, poznatog kao "hrvatski Escobar", u drugom procesu, u kojem je bio optužen za pranje novca u iznosu od preko osam i pol milijuna eura te više od tri pol milijuna kuna, i to uslijed nedostatka dokaza.

Uz Prnjata, ovog su tjedna oslobođeni i članovi njegove obitelji - majka i sestre - ali i Anđelka Vukojević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo