pao dogovor / Suci prekidaju bijeli štrajk! Od ponedeljka kreću ročišta

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon sastanka odlučeno da prestaju suci sa štrajkom

1.2.2024.
17:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Ivan Malenica danas je, kao što je prethodno najavljeno, razgovarao s predstavnicima sudačke i državnoodvjetničke udruge.

Malenica je u srijedu rekao da očekuje da će suci zaustaviti bijeli štrajk nakon sastanka. Doznajemo da je zadnji dan štrajka. Štrajkaši neslužbeno kažu da nisu popustili i da štrajk nije bio uzaludan, nego da je ispunjen njihov glavni cilj, a to je da javnost čuje koji su njihovi problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajkaši kažu da je Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske danas prvi put pokazalo ozbiljan pristup i želju za rješavanjem problema. Traže cjelovitu izmjenu zakona kojim bi se izmijenile njihove plaće.

Idući će tjedan ponovno sjesti s predstavnicima ministarstva. Upozorili su da su postigli cilj i da sada vide ozbiljniji pristup ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo da je Upravni odbor Hrvatske udruge državnoodvjetničkih dužnosnika (UHDD), nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i uprave, donio zaključak kojim od 2. veljače 2024. godine prestaju mjere upozorenja u državnim odvjetništvima.

Navedeni zaključak je poslan članovima UHDD-a kao obavijest na upoznavanje i izjašnjavanje sutra do 11:00 sati te se nakon toga može očekivati objava priopćenja za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo