#VRIJEMEODLUKE / Sučeljavanje o poljoprivrednoj politici: kandidati Narodne koalicije i HDZ-a otkrili svoje planove

Svaku Vladu pred vratima prvo dočekaju traktori i nezadovoljni seljaci, jer se većina njih još uvijek bavi pšenicom i kukuruzom koji su nekonkurentni proizvodi

1.9.2016.
22:40
VOYO logo

Najveća glavobolja svake Vlade pa tako i buduće opet će biti poljoprivreda. Desetke milijarde kuna su potrošene na subvencije poljoprivredi s poraznim rezultatom.

Hrvatska obrađuje tek 60 posto obradivih površina, a pri tome uvozi polovicu svoje prehrambene potrošnje. I to ne govorimo o bananana i kavi. Uvozimo 50 posto voća i povrća 60 posto govedine i 40 posto svinjetine, ukupno milijardu dolara više uvozimo nego što izvozimo. Godišnje popijemo milijardu litara mlijeka od toga 500 milijuna uvoznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seljaci su nam nejneobrazovaniji u Europi, samo 5 posto ima završenu višu školu ili fakultet, a čak 65 posto ima samo osnovno ili nikakvo obrazovanje. A svaku Vladu pred vratima prvo dočekaju traktori i nezadovoljni seljaci, jer se većina njih još uvijek bavi pšenicom i kukuruzom koji su potpuno nekonkurentni proizvodi.

Na temu poljoprivrede ugostili smo večeras u RTL Direktu Ana-Mariju Petin iz HSS-a i Tugomira Majdaka iz HDZ-a, a njihovo sučeljavanje pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo